Uutiset

Koreat vaihtavat eläimiä

Etelä-Korea ja Pohjois-Korea tapaavat olla kuin kissa ja koira. Toinen haukkuu ja toinen yrittää kynsiä. On siis ainoastaan loogista, että eräs niiden harvoista yhteistoiminnan muodoista on eläinten vaihtaminen.

Soulin Grand Park -eläintarha lähetti viime torstaina Pjongjangin keskuseläintarhaan kymmenen eläintä. Pjongjang vastasi pommittamalla Soulin eläintarhaa 16 eläimellä.
Etelä-Koreasta muutti pohjoiseen naapurivaltioon virtahepoja, kenguruita ja laamoja.

Pohjois-Koreasta etelään puolestaan matkusti lumikko poikineen, karhuja, ilveksiä, kojootteja ja poneja.

– Eipä meillä täällä Etelä-Koreassa pahemmin ole kojootteja näkynytkään. Ne ovat eläintarhamme kävijöille aivan uusi kokemus, Soulin eläintarhan johtaja Lee Won-hyo iloitsee.

STT

Riskipullistelijat heikoilla jäillä

Miehet, jotka luulevat liioitellun rehvakkaan ja ylilennokkaan käyttäytymisen tekevän naisiin vaikutuksen, saattavat olla väärässä. Ainakin Yhdysvalloissa Mainen yliopistossa tehdyn kyselyn tulosten perusteella he todellakin ovat väärässä.

– Miehet luulevat naisten olevan vaikuttuneita tolkuttomasta temppuilusta, mutta naiset selvästikin ovatkin kiinnostuneempia varovaisista miehistä, kyselystä raportoinut New Scientist -aikakauslehti kertoo.

Miesten riskejä ottavaa käyttäytymistä on usein selitetty sillä, että miehet haluavat todistaa voimansa tehdäkseen mahdollisiin partnereihinsa vaikutuksen.

Kyselyn tulokset kertovat, että riskien ottaminen saattaa olla turhaa. Naiset arvostavat miehiä varsinkin silloin, jos he tietävät kyseisen miehen nauttivan arvostusta yleisemminkin. Siinä kisassa jää jonninjoutava riskipullistelija kakkoseksi.

STT

Moore tahtoo Bond-pahikseksi

Sir Roger Moore haluaa tehdä paluun James Bond -elokuvaan. 77-vuotias ex-Bond tahtoo kuitenkin nyt näytellä leffassa roistoa.

Tämä olisi tietenkin ensi kerta, jolloin sama näyttelijä nähdään ensin Bondina ja myöhemmin hänen vastustajansa roolissa.

Moore kertoo, että hän voisi muodostaa tulevassa 007-elokuvassa roistokaksikon tv-hahmo Bruce Forsythin kanssa.

– Mielestäni minä ja Bruce olisimme yhdessä erinomainen tappajaduo, konkarinäyttelijä linjaa.

Moore näytteli James Bondia elokuvissa vuosina 1973-1985. Hänen 007-filmeihinsä lukeutuivat esimerkiksi Elä ja anna toisten kuolla sekä Octopussy.

Hiljattain tuli julki tietoja, joiden mukaan James Bondia esittää seuraavaksi valkokankaalla brittinäyttelijä Daniel Craig.

STT

Päivän lehti

20.1.2020