Uutiset

Korhonen vetäytyi Keskustan pj-kisasta

Ensimmäisenä Keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautunut hämeenlinnalainen Joonas Korhonen ilmoitti eilen perjantaina vetäytyvänsä pj-mittelöstä. Vasemmistoliiton aktiivin, 27-vuotiaan, Korhosen ilmoitus tuli viileän laskelmoidusti samana päivänä, kun Keskusta aloitti puoluekokouksensa Lahdessa.

Vetäytymistä nuori mies perustelee henkilökohtaisilla ja poliittisilla syillä.

– Katson, että Paavo Väyrynen ja Jarmo Korhonen ovat huomattavasti parempi parivaljakko tuhoamaan Keskustan kannatusta, sillä en halua edesauttaa millään tavalla Keskustan kannatuskäyrän nousua. Ja onhan sillä kaksikolla tiettyä camp-arvoa, naljailee Korhonen.

Kun Joonas Korhonen ilmoitti – lehdistötiedotteella tammikuussa – pyrkivänsä Keskusta-johtajaksi, huomioitiin se laajalti eri julkaisuissa. Maine kasvoi, ja miehen Facebook-tukiryhmään kuuluu nyt 645 jäsentä. Kuitenkaan Keskustan puoluetoimisto ei ottanut yhteyttä Korhoseen.

Vai miten sen nyt ottaa?

– Niin eihän sitä tiedä, onko puoluetoimistolta yritettykin ottaa yhteyksiä, enkä vain tiedä siitä mitään. Onhan Keskustan jäsenlistoillekin päätynyt ihmisiä, jotka eivät ole jäsenyydestään mitään tienneet.

Matti Vanhaselle vasemmisto-Korhonen toivoo myös jatkossa vahvaa asemaa puolueen organisaatiossa ja lisää rahoitusepäselvyyksiä, sillä Keskustan heikko asema on Korhosen mukaan Suomen etu.

– Harva ihminen on päästänyt noin paljon sammakoita suustaan noin korkeassa virassa. Jossakin Italiassa Vanhanen olisi saattanut joutua eroamaan. Ulkomailla varmaan ajatellaan, että suomalaisen poliitikon saa ostettua huokeaan lautakasan hintaan.

Ihan aikuisten oikeasti Korhonen kritisoi Keskustan maataloustuki- ja ruokapolitiikkaa.

– Kiitos Keskustan, meillä Suomessa saa ostaa EU:n kalleinta ruokaa. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic