Uutiset

Korjausvelkaa maksetaan vielä vuosikymmeniä

Kolmasosa Hämeenlinnan vesijohto- ja viemäriputkistosta alkaa vedellä viimeisiään. Vesilaitos onkin tänä vuonna tuplannut saneerausmäärärahansa ja aikoo nostaa sitä viiden vuoden kuluttua vielä neljänneksellä.

Suunnitelmissa on jatkossa peruskorjata vesihuoltoverkkoa laajempina kokonaisuuksina, esimerkiksi kaupunginosa kerrallaan.

– Laajempien kokonaisuuksien tekeminen avaimet käteen -periaatteella alkaa olla Suomessa ihan välttämätöntä. Ei vesilaitoksilla ole niin paljon henkilökuntaa, kertoo Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.

Hänen mukaansa työnjako menee siten, että kaupungin kanssa tehtävät katujen avaushankkeet hoidetaan itse, mutta erikoismenetelmillä kuten esimerkiksi sujuttamalla tehtävät saneeraukset kilpailutetaan yrityksillä.

Uusi aiempaa systemaattisempi saneerauskäytäntö aloitetaan Myllymäestä. Lisäksi Kalvolan taajamassa on aloitettu iso putkiston peruskorjaus.

Myllymäen ja Kalvolan jälkeen saneerataan luultavasti Kettumäen alue.

– Myös Asemantakana, Sairiossa ja Kaurialassa on vanhaa putkistoa. Ne tässä nyt päällimmäisenä tulee mieleen, Aspholm hahmottelee mahdollista järjestystä. (HäSa)

Lue lisää perjantain Hämeen Sanomista