Uutiset

Korkoa korolle ja koron korolle

Kun kuolet, älä laita hautakiveä.

Vastaus nimimerkille Laitataklauksen uhri, Janakkala:

Kiitos ylennyksestä, jossa nimitit minut Kukkulan kuningattareksi.

Kyllä se niin on, että kirjoitustaidottomuudesta on ollut paljon harmia tässä viidentoista viime vuoden aikana. Se esiintyy omituisesti juuri tuossa maksettujen asioiden hoidon kohdalla. Et ole saanut kuitteja pariin kuukauteen, vaikka olet niitä pyytänyt? Haloo haloo .

Ja varmasti saat kirjettä ja korttia, jos on muutama euron suuruinen maksu maksamatta. Ja korkoa sille ja sitten korkoa korolle ja koron korolle.

Tuntemani henkilö joutui vuonna 1993 tilanteeseen, jossa talo meni pakkohuutokauppaan. Talo myytiin alehintaan paikallisen pankinjohtajan serkkupojalle.

Vielä vuonna 1995, -96 ja -98 Kävi samainen pakkohuutokaupassa virkansa puolesta ollut ulosottomies talolla esittämässä maksuja olosottoon, vaikka talo oli jo toisen omistuksessa ja myyty eteenpäin kolmannelle kaksinkertaiseen hintaan (sijoittajalle Pohjanmaalta).

Joka kerta ulosottomies merkitsi saataviinsa käynnistä aiheutuneet kulut, kilometrikorvaukset ja kaiken mahdollisen.

Sattumalta ulosottomiehen vanha äiti asui siinä pellon toisella puolella ja oli mukava käydä kahville virantoimituksen käynnin kanssa samoihin aikoihin. Bensa kun oli niin kallista, ettei sitä huviajeluihin raaskinut käyttää.

Vuosia kului lisää ja korkoa koron korolle. Ja suuri ihme: tietokone, josta ja jonka kautta saattoi alkuperäisen velallisen osoitteen tarkistaa, vaikkakin se oli jo kirjallisesti annettu ulosottomiehelle vuonna 1993.

Johan lappua lähti liikenteeseen. Ja juuri niitä koron koron korkoja noin 75 prosenttia ja varsinainen velka 25 .

Olisihan ollut mahdollista, että talo olisi mennyt uudelleen pakkohuutokauppaan (huumorimielessä esitetty vaihtoehto). Olihan muistihäiriö jo esiintynyt ulosottomiehellä aikaisempinakin vuosina.

Tsemppiä vaan sulle Laitataklauksen uhri. Kun kuolet, älä laita hautakiveä. Ne tulevat hakemaan senkin myyntiin ja sitä ennen liimaavat kylkeen lapun ”hävityskiellossa”, en tiedä sinä vai kivi, mutta kuitenkin.

Itse olen ajatellut mahdollisen vaihtoehdon jo valmiiksi. Tuhkat jätetään saunan uunin pesään. tai ripotellaan vaikka tuonne Solvikin uimarannan läheisyyteen. Sieltähän sitten suklaavat tuhkia hakemassa. Uimalaseja saa aikasuurin vahvuuksin nykyään. No se on jo toinen juttu, kun minulla ei ole niitä velkoja eikä aikomusta edes ottaa, vaikka tyrkyttävät.

Humulinnan Ruhtinatar

Hämeenlinna