Uutiset

Korpela pahoittelee väärinymmärrystä

Hämeenlinnan Pallokerhon toimitusjohtaja Risto Korpela joutui sunnuntaina myrskyn silmään sosiaalisessa mediassa, kun Yleisradion urheilu julkaisi hänen haastattelunsa. Haastattelun mukaan Korpela haluaisi avointa keskustelua, jos HPK:n liigajoukkueessa pelaisi julkisesti homoseksuaali pelaaja.

– Olen tietysti pahoillani, jos joku on käsittänyt tai ymmärtänyt asian eri tavalla kuin olen sen sanonut. Ehkä se on kirjoitettukin eri tavalla kuin sen olen sanonut. Pyydän syvästi anteeksi, jos joku on sanomiseni ymmärtänyt negatiivisesti. Sitä en ole todellakaan tarkoittanut. Me olemme sallivia ja arvostamme ihmisiä yksilöinä olivat heidän taustansa millaisia tahansa, Korpela painottaa.

Yleisradion haastattelussa Korpela sanoo, että seura yrittää pitää huolen siitä, että joukkueen urheilullinen menestys on mahdollisimman hyvä ja mahdollisista haittatekijöistä yritetään päästä eroon.

– Haittatekijäasia irrotettiin kokonaisuudesta, josta puhuin. Viittasin siihen, että joukkuetta rakennettaessa pelaajista keskustellaan valmentajien kanssa. Esimerkiksi jokaisen pitää sitoutua meidän yhteisiin sääntöihimme tai meidän pitää tietää, ettei pelaaja ole huumeriippuvainen tai jotain muuta vastaavaa.

Pelaajan seksuaalinen suuntautuminen ei kuitenkaan ole HPK:ssa haittatekijä.

– Ei todellakaan ole. Puhuin eri asiasta kuin mikä oli varsinainen puheenaihe. Se oli minun virheeni. Arvomaailmaamme kuuluu, että hyväksymme ihmisen sellaisena kuin hän on.

Toimitusjohtaja myöntää, että asian saama kohu yllätti.

– Ajatus oli kuitenkin ihan toisenlainen kuin millaiseksi se on uutisoitu. Voi olla, että olen ilmaissut itseni vähän väärin. Emme ole homovastaisia, kuten siitä jutustakin saa selvän. Seksuaalinen suuntautuminen on jokaisen yksityisasia, Korpela muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat