fbpx
Uutiset

Korpimaan Antin seurassa ei aika tule pitkäksi

Antti Korpimaalla sana on hallussa, eikä hänen seurassaan aika tule koskaan pitkäksi. Sen tietävät kaikki, jotka Korpimaan tuntevat. Ja heitä on paljon. Onhan Antti paljasjalkainen hämeenlinnalainen ja monessa mukana.

– Ikävää ei suotta kannata pitää. Mukavampaa on, kun on mukavaa, Korpimaa kuittaa.

Hän täyttää keskiviikkona 50 vuotta. Ei uskoisi. Vuodet vierivät, mutta Antti ei sammaloidu. Hänessä on säilynyt – ja se pysyy – aito ja iloinen pikkupoika, vaikka kokemus on monissa luottamustoimissa tietysti karttunut.

– Totta kai otan työni ja luottamustehtäväni vakavasti, vaikka joskus voi silloinkin virne olla kasvoillani.

Korpimaa on aina ollut kiinnostunut politiikasta. Hän oli jo kouluvuosinaan mukana kiivaassa teinipoliitikassa.

Kunnallispolitiikon osa ei ole aina helppo.

– Se on taivaan tosi. Esimerkiksi ensi vuoden budjettia rakennettaessa joudutaan todennäköisesti tekemään rankkoja päätöksiä. Ne eivät ole välttämättä hyviä päätöksiä, mutta pakon sanelemia tässä taloudellisessa tilanteessa. Meidän on ajateltava kaupungin kokonaisetua vuosia eteenpäin.

Korpimaa on vakuuttunut, että kaupungin joka hallintokunta haluaa kaupunkilaisille vain hyvää.

– Oleellista on, että Hämeenlinna pystyy kasvattamaan tulojaan turvatakseen eri palvelut. Tulopuolen kasvu edellyttää liike-elämän ja yritystoiminnan hyvinvointia. Se johtaa asukkaidenkin hyvinvointiin.
Korpimaa on kaikista säästötalkoista huolimatta sitä mieltä, että Hämeenlinnassa on hyvä asua ja elää.

– Kaiken kaikkiaan meillä asiat ovat hyvin. Tietysti kehityksen kelkassa on pysyttävä koko ajan mukana. Meidän on pidettävä huolta siitä, että peruspalvelut ovat kunnossa.

Korpimaan mielestä Hämeenlinnasta ei puutu oikein mitään.

– Meillä on upea luonto ja ulkoilumahdollisuudet ovat erinomaiset. Kaupunkimme on kaunis vertaa sitä mihin tahansa muuhun kaupunkiin.

– Lisäksi täältä löytyy erilaisia mahdollisuuksia harrastustoimintaan. On korketasoista kulttuuri- ja urheilutoimintaa. Osaavat opettajat ja ohjaajat takaavat sen, että lapset ja nuoret saavat harrastuksissaan asiantuntevaa ja kehittävää opastusta – olivat kyseessä sitten urheilu ja liikunta tai kulttuuripuolen harrastukset. Ei ole toinen toistaan arvokkaampaa harrastusta. Parasta on, että kaikki kukat saavat mahdollisuuden kukkia.

Korpimaa tietää tarkasti, mitä seuratoiminta nuorten parissa on. Hän on nähnyt vierestä muun muassa paikallisen jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn lasten ja nuorten hyväksi tekemän työn. Toisaalta Korpimaa kuului lähes kymmenen vuoden ajan Tuomelan koulun
vanhempainyhdistykseen ja oli myös sen puheenjohtaja. Sekin sektori tuli miehelle hyvin tutuksi.

– Junioritoiminassa ei tärkeintä ole voittaminen hinnalla millä hyvänsä. Oleellista on, että seuratoiminta kasvattaa lapsista ja nuorista vastuuntuntoisia ja toiset huomioon ottavia tulevia aikuisia.

Menot