Uutiset

Korttelikiekkoa aamusta iltaan

Monta jännää peliä kavereiden kanssa. Hämeenlinnalaisilla Elias Hakarilla, 10, ja Aapo Kukolla, 11, riitti ohjelmaa viikonvaihteessa. Pojat pelasivat vuonna 2004 syntyneiden Philadelphian joukkueessa perinteisessä OP-Korttelikiekon halliturnauksessa. Ja pelejähän Hakio-jääliikuntakeskuksessa riitti molempina päivinä aamusta iltaan saakka.

– Täällä on ollut tosi kivaa. Tässä matsissa pelaamme Toronton joukkuetta vastaan, huutelivat pojat vaihtopenkiltä.

Elias oli jo toista kertaa mukana halliturnauksessa. Alkukaudesta reipas kiekkoilija harjoitteli harhautuksiaan ulkojäillä.

– Tänä vuonna pääsimme pelaamaan pari viikkoa ulkojäillä. Tällä hallissa on kuitenkin mukavinta pelata, Elias muistutti.

Toronton vuonna 2007 syntyneiden porukassa pelannut Ossi Leppäaho, 6, seurasi Philadelphian ja Toronton peliä katsomossa. Ossi oli jo pakannut pelitamineet kassiin, ja kaulassa komeili mitali.

– Kaikki saivat tällaisen. Pelasin viikonloppuna yhteensä kahdeksan peliä ja kivaa oli. Nälkäkään ei päässyt yllättämään, kun isällä oli mukana repullinen eväitä, nauroi Ossi.

Korttelikiekon halliturnauksessa oli tänä vuonna mukana kolmisensataa vuosina 2004–2007 syntynyttä junnukiekkoilijaa. Sarjaa pyörittävään kortteliraatiin kuuluva Janne Burman muistutti, että mukana oli myös melkoinen joukko talkoolaisia.

– Myös Hämeenlinnan Jääkiekkotuomarit kantoivat jälleen kerran kortensa kekoon. Moni nuori kokelastuomari on saanut viheltää riittävästi viikonvaihteessa, Burman kertoi.

Reilu vuosi sitten tuomarin hommista innostunut Jamina Pöllänen, 16, vihelsi viikonvaihteessa peräti 16 peliä. Välillä tyttö ennätti sentään haukata sämpylää toimitsijoiden kopissa.

– Olen tuominnut jo D-junnujen pelejäkin. Pienten junnujen turnauksissa saa kuitenkin hyvää kokemusta, Pöllänen sanoi.

Chicagon kasvatti palkintojenjakajana

Hakio-hallin käytävillä vilahteli myös monta HPK:n liigapelaajaa.

– Myös KHL-kiekkoilija Kapasen Niko on täällä muistelemassa omia junnuvuosiaan. Hänhän on Parolan Chicagon kasvatti, Burman muistutti.

– Kapanen ja HPK:n pelaajat Otto Paajanen ja Ville Järveläinen ovat jakamassa palkintoja, ja Eero Somervuori on mukana Montrealin vuonna 2007 syntyneiden valmennustiimissä, Burman kertoi.

Parin vuoden kuluttua Korttelikiekolla on juhlavuosi (30 vuotta). Kortteliraadin toinen puuhamies Mika Kannisto uskoo junnupelien jatkuvan samalla konseptilla myös tulevina vuosina.

– Olemme pohtineet koko sarjan siirtämistä halleihin, mutta sehän ei ole tämän jutun idea. Pyrimme jatkossakin pelaamaan vaikka lyhemmänkin sarjan eri kaupunginosien omilla ulkojäillä, Kannisto suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic