Uutiset

Korttelikiekon halliturnauksessa viiletettiin juhlatunnelmissa

Viisivuotiaalla Viljami Savolaisella oli mukava viikonvaihde Hakio-jääliikuntakeskuksessa. Iloinen jääkiekkoilija viiletti Hirsimäen Edmonton Oilers -joukkueessa perinteisessä OP-Korttelikiekon halliturnauksessa.

Viljami pelaa myös HPK:n vuonna 2004 ja myöhemmin syntyneiden joukkueessa, mutta korttelikiekkoturnaus oli pojan kevään kohokohta.

-Täällä saa pelata kunnolla. Tein lauantaina pari maaliakin, kertoi Viljami sunnuntain otteluiden tauolla.

Viljami on viihtynyt mailan varressa lähes syntymästään saakka. Iloisen vesselin isä on nimittäin vuoden 2010 salibandyn maailmanmestari Mika Savolainen ja pappa takavuosien HPK:n legendaarinen hyökkääjä Hannu Savolainen, joka oli myös mukana järjestämässä ensimmäisiä korttelipelejä.

-Molemmat ovat opettaneet minulle pelikikkoja. Isä ehkä kuitenkin enemmän, paljasti Viljami.

Nuorin Savolainen harrastaa jääkiekon ja salibandyn lisäksi myös jalkapalloa.

-Futiskausi alkaa aika pian korttelikiekon päätyttyä. Täällä hallissa pelasin kyllä lätkää pitempäänkin. Ulkojäillä pelit eivät ole ihan yhtä kivoja, Viljami pohti.

Vanhoissa pöytäkirjoissa kovia nimiä

Korttelikiekolla oli tänä vuonna juhlaturnaus, sillä ensimmäiset pienten kiekkoilijoiden kaupunginosapelit käytiin 25 vuotta sitten.

Tänä talvena vanhin ikäsarja oli vuonna 2001 ja aiemmin syntyneet. Savolaisen Viljami edusti puolestaan nuorinta joukkoa, vuonna 2004 ja myöhemmin syntyneitä.

Talven ensimmäiset ottelut pelattiin tuttuun tyyliin ulkojäillä jo tammikuun alussa. Tänä vuonna pelejä oli Hämeenlinnan seudulla kahdeksalla kentällä.

-Mukana oli 24 joukkuetta, joukossa myös yksi HPK:n tyttöporukka. Kantakaupungin joukkueiden lisäksi mukana olivat Iittalan Colorado ja Pälkäneen Ottawa. Tänä vuonna Ojoisilta ja Turengista ei ollut lainkaan joukkueita, mutta vastaavasti Käikälän alue oli vahvasti edustettuna kahden porukan voimalla, kertoi Korttelikiekkoa pyörittävään kortteliraatiin kuuluva Mika Kannisto.

Juhlaturnaus oli kerännyt katsomolehtereille myös entisiä puuhamiehiä. Vanhoja pöytäkirjoja selailivat muun muassa ensimmäisen kortteliraadin jäsenet Matti Tie, Kaarle Tie ja Hannu Savolainen.

-Täältä löytyy koviakin nimiä. NHL-miehet Antti Miettinen, Riku Hahl ja Niko Kapanen ovat aloittaneet uransa korttelijäillä, muistuttaa Kaarle Tie.

Hämeenlinnan Korttelikiekon varsinainen isä on entinen HPK:n junioripäällikkö Matti Tie, jolle ideaa Vierumäen urheiluopistolla esitteli Eero Lehti.

-Eero taisi olla tuolloin liiton nuorisopäällikkönä ja hän puhui minulle ainakin kolme vuotta korttelipeleistä. Lopulta homma lähti liikkeelle kun saimme Osuuspankin tukijaksemme, Tie muistelee.

Korttelikiekon halliturnaus pelattiin takavuosina Rinkelinmäen isossa hallissa.

-Myöhemmin on siirrytty pelaamaan isossa kaukalossa myös poikittain. Se oli ilman muuta hyvä uudistus, Tie sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020