Uutiset

Korttelikiekon mestarit selvillä

OP-korttelikiekko on jo pitkään ollut pysyvä osa Hämeenlinnan alueen jääkiekkokenttää. Viikonloppuna eri ikäluokat ratkoivat korttelikiekon mestarit perinteisessä halliturnauksessa 29. kerran.

– Lopputurnaus on sujunut hyvin ja vammoitta. Pelejä on ollut kahden päivän aikana aamukahdeksasta sunnuntaina aina yli kuuteen asti. Yli 20 joukkuetta on touhuamassa kahden päivän aikana ja nyt olemme huipennuksessa eli finaaleissa, kertoo kortteliraatiin kuuluva Mika Kannisto.

Korttelikiekon pelit ovat herättäneet tänäkin vuonna suuria tunteita.

– Hauskaa on ollut ja hymynaamoja näkynyt. Joskus näkyy tietysti kyyneleitäkin, kun oma joukkue voitakaan, mutta pääasia että tunteita näkyy suuntaan ja toiseen, Kannisto muistutti.

Korttelikiekko viettää ensi kaudella 30-vuotisjuhliaan ja luvassa onkin jotain erityistä.

– Suunnitteilla on jotain spesiaalia tähän kylkeen, jotta pääsemme juhlistamaan tasavuosia. Meillä on suunnitelmat yhteistyökumppanimme Osuuspankin kanssa ihan alkutekijöissä, mutta jotain keksimme, Kannisto lupaa.

Entinen liigakiekkoilija näkee korttelikiekon merkityksen hämeenlinnalaiselle jääkiekolle suurena.

– Täältä kipinän saaneita pelaajia on pelannut aika paljon HPK:ssa ja jopa maailmalla asti eri seuroissa. Tänäänkin täällä on käynyt entisiä liigakiekkoilijoita pelejä katsomassa ja tämä oli heille juniorina erikoistapaus. Tämä ei ole juniorijoukkuelätkää, vaan peliä kavereiden kanssa, Kannisto muistuttaa.

Vuonna 2007 syntyneiden loppuottelun vei rangaistuslaukausten jälkeen Toronto. Se voitti loppuottelussa Philadelphian 3–2. Joukkueessa pelannut 8-vuotias Matti Heikkonen oli tietenkin mestaruudesta onnellinen.

– Hyvältä tuntui. Voitimme, koska taistelimme. Meillä on hyvä jengi. Tämä on kolmas vuoteni kuin pelaat ja hyvin meni, kertoi myös HPK:n 07-junioreissa pelaava Matti.

Asiasanat