Uutiset

Korvaako vakuutus autolle aiheutuneita myrskytuhoja?

Sunnuntainen ukonilma ja rankkasade tuotti monelle hämeenlinnalaiselle paitsi mielipahaa, myös materiaalisia vahinkoja. Kuka joutuu maksumieheksi, kun luonnonvoimat moukaroi menopelejä?

Jos ajaa autolla syvään vesilammikkoon ja kulkupeli hajoaa, korvaako vakuutus aiheutuvat kulut, Pohjantähden osastopäällikkö Veijo Santala?

– Useimmissa vakuutuksissa on ehtokohta jonka mukaan veden peittämällä tiellä tai alueella rikki ajettua autoa ei korvata.

Eikö missään tilanteessa?

– Jos tulee todella rankka sade joka nostattaa yhtäkkisen tulvan, kuten esimerkiksi eilen Hämeenlinnassa kävi, niin voitaisiin katsoa, että se on jo korvattava tapaus. Ratkaisemme näitä tapauskohtaisesti.

Korvaako vakuutus rakeiden moukaroiman auton korjauskulut?

– Kyllä korvaa. Tällä hetkellä Pohjantähdellä on kaksi tuotetta näitä tapauksia varten. Vanha tuote, eli vaunuvahinkovakuutus korvaa rakeiden aiheuttamat vauriot. Siinä menee omavastuu ja aiheutuu bonusmenetys. Uusi ajoneuvotuote, eli luonnonilmiövahinko korvaa raevauriot, mutta ei aiheuta bonusmenetystä. Siitä otetaan vain asiakkaan valitsema omavastuu pois.

Mitä muita vahinkoja luonnonilmiövahinkovakuutus korvaa?

– Esimerkiksi myrskyn kaataman puun aiheuttamat vauriot. Se korvaa myös pudonneen oksan tai lumen ajoneuvolle aiheuttamat vauriot. (HäSa)