Uutiset

Korvat hörölle, nuori puhuu

Miksi bussivuoroja on liian vähän? Mistä nuoret voisivat saada lisää harrastustiloja?

Muun muassa näihin kysymyksiin joukko virkamiehiä ja luottamusmiehiä yritti vastata Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten foorumin tentissä eilen. Selkeää vastausta ongelmiin ei siltä istumalta saatu, mutta ainakin yleisö näytti olevan kuulolla.

Tarkoitus oli, että kulttuurikeskus ARXiin kutsuttu sakki pääsisi jyvälle siitä, mitä palveluja nuoret ovat vailla ja mistä syntyy teini-ikäisten hyvä arki. Näitä eväitä pitäisi pureksia lautakuntien budjettikokouksissa ja maaseutuohjelman laatimisessa.

Lasten ja nuorten foorumiin oli pyydetty ala- ja yläkoulujen edustajat, lukiolaisia sekä Tavastian opiskelijakunnan edustajat.

Nuoret käyttivät tilaisuuden rohkeasti hyväkseen, ja esittivät päättäjille bussivuorojen lisäämistä. Esimerkiksi Hauholta ei kulje kello 16 jälkeen yhtäkään linja-autoa keskikaupungille.

-Tuokaa epäkohta esiin ja tehkää asiasta lautakunnalle aloite, neuvoi Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Markku Rimpelä.

Osallisuuskoordinaattori Mervi Hiltunen Hämeenlinnan nuoriso- ja sovittelupalveluista lupasi lähettää kouluille yhteisen pohjaesityksen aloitteen tekemistä varten.

Kaurialan lukion Iida Niemistä ja Miia Rumbinia harmitti bussiongelman lisäksi kouluterveydenhuollon niukkuus. Koululääkärille on heidän mukaansa kuukauden jono, ja psykologille miltei mahdoton päästä.

-Siihen emme ole saaneet vastausta, että mitä sille voidaan tehdä, Nieminen sanoi.

-Se on siitä kiinni, että mistä saadaan resursseja, terveydenhoitajia ja lääkäreitä, Rumbin tiesi.

Pitkän iltapäivän saldona oli muistilappu jos toinenkin fläppitaululla. Vaan oliko tilaisuudesta jotain hyötyä? Kuunneltiinko nuorten toiveita tosissaan?

-Ihan sillä korvalla oikeasti kuuntelimme, vakuutti opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

-Ei meillä ole aikaa täällä leikinpäiten istua, Markku Rimpelä komppasi. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic