fbpx
Uutiset

Korvataanko kadonneet kengät?

Opetuspalveluiden palvelujohtaja
Mika Mäkelä, k
orvaako Hämeenlinnan kaupunki, jos oppilaan omaisuutta katoaa koulussa?

-Lähtökohtaisesti kouluissa kadonnutta omaisuutta ei korvata. Yleensä katoamisen syy on epävarma ja on vaikea näyttää toteen, mistä katoaminen johtuu. Varkaudet ovat hyvin harvinaisia.

Esittävätkö oppilaiden vanhemmat usein korvausvaatimuksia?

-Se on hyvin harvinaista, lähivuosilta muistan vain yhden tapauksen. Tässäkin tapauksessa kadonnut vaate löytyi myöhemmin.

Katoaako kouluista paljon oppilaiden omaisuutta?

-Lapset hukkaavat ja ottavat toisensa omaisuutta, ja yleensä kadonnut tavara löytyy muutaman päivän sisällä. Ennemminkin vaatteita kerääntyy kuin katoaa, ja omaisuudelle etsitään omistajia vanhempainilloissa.

Ikäihmisten vastuualueen palvelupäällikkö Leena Kemppainen, korvaako kaupunki vanhustenlaitoksissa kadonnutta omaisuutta?

-Kyllä niin on tehty muutamassa tapauksessa vuodessa.

Milloin kaupunki katsoo olevansa korvausvastuussa?

-Se on hyvin tapauskohtaista. Esimerkiksi pesulareissulla kadonneita vaatteita, sekä kadonneita silmälaseja ja tekohampaita on korvattu. Samoin, jos hoitohenkilökunta on aiheuttanut vanhuksen omaisuuden katoamisen tai rikkoutumisen. Samalla tavalla on korvattu, jos hoitohenkilökunnan omaisuutta on hajonnut työtä tehdessä.

Miten vanhuksen kadonneesta tavarasta saa korvauksen?

-Yleensä pyydämme omaista tekemään asiasta ilmoituksen, mikä käsitellään normaalia reittiä. Ei näistä ole yleensä tarvinnut tapella. (HäSa)

Menot