Uutiset

Kosheleva näytti kaapin paikan

Harvoin yksi pelaaja dominoi niin vakuuttavasti kansainvälistä lentopallo-ottelua kuin venäläisen Dinamo Krasnodarin hakkuri Tatjana Kosheleva tiistaina CEV-cupin ottelussa HPK:ta vastaan.

Kosheleva piti brassipassari Josefa Fabiolan kanssa huolen siitä, että tahtipuikko oli ja pysyi kotijoukkueella.

Paras esimerkki oli toinen erä, joka oli HPK:lta sanalla sanoen erinomainen. Kerho nousi kaukaa takaa tasatilanteeseen 20–20 ja oli hienossa hurmoksessa. Hämeenlinnalaisten kannalta oli ikävää, että Dinamolta löytyi Kosheleva. Fabiola tarjosi palloa hänelle järjestään ja Kosheleva kiitti: joukkueensa viidestä viimeisestä pisteestä hän pamautti neljä.

Yhden ja koko lailla ratkaisevan pisteen Dinamo sai tuomarivirheen ansiosta. Nikola Senkovan lyönti painui venäläistorjunnasta maisemiin. Tuomarit eivät kuitenkaan selvää kosketusta havainneet ja Dinamo pääsi 24–22-johtoon.

Kosheleva teki kaikkiaan 26 (+22) pistettä. Se on kova lukema kolmen erän peliin. Hakkurin hyökkäysteho oli 60 prosenttia. Hän antoi palaa verkolta ylikin torjunnan ja oli kova myös kolmen metrin rajan takaa.

– Yksi maailman parhaista pelaajista. Tosin myös passari Fabiola oli loistava, kehui HPK:n valmentaja Luca Chiappini.

Friberg ja Madsen torjuivat

Kolmannessa erässä Karoliina Friberg sai kerran torjuttua Koshelevan.

– Oli hieno tunne saada hänet kiinni. Ikinä en ole pelannut Koshelevan tasoista pelaajaa vastaan, Friberg mietti.

Friberg ja Kerhon toinen keskipelaaja Michaela Madsen pelasivat ennakkoluulottomasti ja hyvin maailman huippujoukkuetta vastaan. Madsen teki seitsemän ja Friberg viisi pistettä.

HPK:sta ei kannata edes hakea epäonnistujaa. Kerho pelasi tasollaan. Nikola Senkova hyökkäsi kahdessa ensimmäisessä erässä tehokkaasti. Toinen yleispelaaja Anna Boricheva kunnostautui vastaanotossa ja nuoren Piia Korhosenkin tiistai oli hyvä. Samat sanat pätevät Kerhon passariin Katja Kylmäahoon.

Noora Venho pelasi ensimmäisen ottelunsa liberona ja heti vastus oli maailman huipulta. Normaalisti passarin hommia hoitava Venho teki työnsä yllättävänkin hyvin.

– Meni tosi hyvin varmasti meidän kaikkien mielestä. Krasnodar oli tietysti edellä, mutta ei se ollut niin ylivoimainen kuin moni kai odotti, Friberg tuumi.

Hänen mielestään yleisön kannattaa tulla katsomaan cupin toista ottelua ensi viikon keskiviikkona Elenia-areenaan.

– Yleisöllä on tilaisuus nähdä maailman huippupelaajia Hämeenlinnassa. Me emme lähde siihen peliin alistuneina. Tutkimme enemmän Dinamon tekemistä ja pelaamme parastamme.

Chiappini tyytyväinen

Myös Luca Chiappini oli tyytyväinen joukkueeseensa.

– Kaikki Dinamon pelaajat ovat maailmanluokan pelaajia. Mielestäni myös HPK pelasi hyvää lentopalloa. Toisessa erässä kamppailimme jopa voitosta, mutta se kariutui Koshelevaan ja tuomarivirheisiin. Etenkin syöttömme ja puolustuksemme onnistui. Joukkueen henkinen kantti oli myös hyvä, hän kehui.

Dinamon kovasta ryhmästä nousivat ajoittain esiin myös loistavasti puolustanut Fernanda Garay ja hyvin tehoin hyökännyt Ljubov Shashkova. (HäSa)

Asiasanat