Uutiset

Koska opistolaiset saavat käyttää Pohjantähden parkkipaikkaa?

Verkatehtaan pysäköinti muuttuu maksulliseksi aina iltaan kello 20 saakka ja vasta sen jälkeen pysäköinti on ilmaista. Muutos tulee voimaan maanantaina 26. syyskuuta, siihen asti pysäköinti on maksullista vain kello 17 asti.

Vanajaveden Opisto on nyt neuvotellut Pohjantähden kanssa sopimuksen, että opiston opiskelijat saavat viedä autonsa Pohjantähden talon takana olevalle vakuutusyhtiön henkilökunnan pysäköintialueelle.

Mistä kellonajasta lähtien Pohjantähden parkkipaikalle pääsee, Vanajaveden Opiston rehtori
Pirkko Tanskanen
?

-Se alkaa viisitoista vaille viisi (kello 16.45) eli sillä tavalla, että Pohjantähden työntekijät ehtivät lähteä pois.

Onko se opistolaisten kannalta tärkein kellonaika?

-Kyllä se on. Joitakin kursseja, jotka alkavat kello 16.30 tai saattaa alkaa kello 16:kin. Pääosa iltakursseista kuitenkin ajoittuu sinne viiden ja yhdeksän välille. Joka tapauksessa Pohjantähti tarvitsee itse parkkipaikkansa päivällä, eikä sille tietenkään mitään voi.

Mistä pysäköintiluvan saa?

-Luvan saa meidän neuvonnasta täältä Verkatehtaalta Opistotalon kolmannesta kerroksesta.

Onko lupalappu maksullinen?

-Ei. Jos on meidän kurssille ilmoittautunut, niin se on maksuton, mutta sen saamiseksi pitää olla ilmoittautuminen. Luvan saa sille illalle, milloin se kurssi on. Se ei ole mikään yleislupa, koska ei se riittäisi silloin kellekään.

Miten suuri ongelma tähän asti Verkatehtaan pysäköinnin maksullisuus on ollut opistolaisille?

-Kyllä meille jonkin verran palautetta on tullut. Se jonkin verran tarkoittaa, ettei ole pysytty enää laskuissa perässä. En osaa sanoa ihan täsmällistä, millainen määrä se on.

Illan maksullisuus sitten on isokin ongelma?

-Kyllä, koska suurin osa kursseista ajoittuu sille ajalle. Päivällähän se koskee ennen kaikkea henkilökunnan parkkeerausta ja tietysti päiväopetusta, joka tarkoittaa lähinnä eläkeläisille ja työttömille tarkoitettua opetusta. Maksullisuus on rokottanut tähän saakka pelkästään niitä.

-Tästä lähtien maksullinen pysäköinti koskee käytännössä kaikkia meidän opiskelijoita täällä Verkatehtaalla. Meillähän on täällä todella paljon opetusta, joten nyt se iskee täydellä voimallansa.

-Pysäköintiin on myös hiekkaparkki ja ympäristössäkin löytyy asemaa myöten ilmaisia parkkipaikkoja. Kun Verkatehtaalla on iltaisin konsertteja ja tapahtumia, niin paine on ihan mahdoton, mutta silloinhan on Pohjantähden parkkipaikka, joka on varattu meidän opiskelijoita varten.

Vielä ei ole mitään tietoja Pohjantähden pysäköinnistä opiston nettisivuilla vop.fi, mutta tuleeko sinne tietoa?

-Ilman muuta nettiin tulee tietoa ihan lähipäivinä. (HäSa)