Uutiset

Kosken Pikkuväki panee pillit pussiin kesällä

Päivähoito Hattulan Kosken kylällä päättyy kesäkuun lopussa. Kosken Pikkuväki -ryhmistä ylläpitävä koti- ja kouluyhdistys on päätynyt tällaiseen ratkaisuun, kun kunnan kanssa solmittu ostopalvelusopimus päättyy.

-Mietimme kyllä tarkkaan, olisiko toimintaa ollut mahdollista jatkaa esimerkiksi kahden hoitajan ryhmiksenä, mutta se ei olisi ollut järkevää, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Koskinen.

Hän sanoo, että käytännössä kahdeksasta lapsesta olisi huolehtinut vain yksi hoitaja, kun toinen olisi ollut lähes koko ajan kiinni ruuanlaitossa ja siivouksessa.


Lapset halutaan pitää yhdessä

Pikkuväen lasten vanhemmille järjestettiin aiemmin keväällä tilaisuus, jossa selvitettiin kunnan eri päivähoitovaihtoehtoja. Tiina Koskinen kertoo, että kunta perustaa syksyllä avattavaan Tiitiäisen päiväkotiin räätälöidyn pienryhmän Kosken alueen lapsille.

-Monet vanhemmista halusivat, että lapset pysyvät jatkossakin yhdessä, koska he menevät myöhemmin samaan kouluun.

Osa Pikkuväen lapsista siirtyy Hämeenlinnaan yksityiseen päivähoitoon. Hattula maksaa yksityisen hoidon tuen kuntalisää, ja sitä myönnetään myös oman kunnan ulkopuolella hoidettaville lapsille.

Hattulan päivähoidon johtaja Sari Nikula-Heino kertoo, että myös kunnan puolella selvitettiin mahdollisuutta jatkaa päivähoitoa Kosken kylällä. Ryhmään ei kuitenkaan olisi ollut tulossa tarpeeksi lapsia.

-Osalla vanhemmista myös työajat olisivat olleet sellaiset, että aukioloajan olisi pitänyt olla varsin pitkä, hän sanoo.

Nyt Pikkuväessä on 13 lasta, joista kolme on esiopetuksessa.


Tiitiäinen aukeaa taas elokuussa

Päiväkoti Tiitiäinen on tällä hetkellä kokonaan suljettu rakennustöiden takia. Homevaurion takia puretun siiven tilalle rakennetaan parhaillaan uutta.

Nikula-Heino kertoo, että Tiitiäisen toiminta alkaa elokuun alussa kahdella hoitoryhmällä. Loput tilat on määrä saada käyttöön lokakuun alussa.

-Kosken suunnan lapset voivat aloittaa Tiitiäisessä elokuun alussa, ja sitä ennen järjestetään tutustumistilaisuus. Tarkoitus on myös, että ryhmän tuleva hoitaja käy Pikkuväessä ennen kesäkuun loppua, niin että hän on lapsille tuttu, Nikula-Heino sanoo.

Hän kertoo, että Tiitiäisen toimintaa uudistetaan muutenkin siten, että lapset jaetaan tavallisia hoitoryhmiä pienempiin ryhmiin.

-Vaikka talo on iso, ja suunnitellun laajennuksen jälkeen vielä paljon isompi, se ei tarkoita sitä, että lapset olisivat suurissa ryhmissä. Päiväkodin sisälle perustetaan pienryhmiä, ja esimerkiksi Kosken ja sen lähialueen lapset voidaan jatkossakin keskittää yhteen ryhmään.

Kosken Mauri Sariolan koulun toiminta loppuu kevätlukukauden päättyessä. Kunta on neuvotellut koulun kiinteistöistä muun muassa alueen yhdistysten kanssa, mutta päätöksiä mihinkään suuntaan ei ole vielä tehty. (HäSa)

Menot