Uutiset

Koskinen: "Ennustan tuulisten säiden jatkuvan"

Vain puoli tuntia sen jälkeen, kun hallitusneuvottelujen vetäjä Jyrki Katainen (kok.) ilmoitti vasemmistopuolueiden poistumisesta hallitusneuvotteluista olivat SDP:n edustajat jo kantamassa viimeisiä tavaroitaan ulos Säätytalolta.

Hallitusneuvottelujen oikeuspoliittista ryhmää johtaneen Johannes Koskisen (sd.) mukaan SDP:n ja Vasemmistoliiton taival hallitusneuvotteluissa päättyi lopulta Kokoomuksen uppiniskaisuuteen.

-Se oli Kokoomuksen valinta. Me olisimme jatkaneet neuvotteluja.

Koskisen mukaan Kokoomuksella ei ollut todellista valmiutta ottaa kansan äänestyksessä osoittamaa muutoshalua huomioon. Hänen mukaansa Kokoomus olisi halunnut jatkaa vanhalla linjallaan.

-Kokoomuksella ei ollut minkäänlaista valmiutta tarkistaa verotuksen linjaa oikeudenmukaisemmaksi. Myös työllistämiseen ja perusturvan parantamiseen liittyvissä asioissa oli ristiriitaa.

Mihinkään pikkuasioihin vasemmistopuolueiden h
allitustaival ei siis ratkennut?

-Ei todellakaan, Koskinen sanoo.

SDP:n ja Vasemmistoliiton lähtö vie hallitusrintamasta 56 kansanedustajaa. Tilalle Katainen on jo kaavaillut 35 kansanedustajan keskustaa. Se tietäisi hyvin niukkaa enemmistöhallitusta.

-Jos vasemmiston tilalle tulee Keskusta, niin se antaisi äärimmäisen kapean 105 paikan enemmistön. Ennustan tuulisten säiden jatkuvan hallituksessa. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020