Uutiset

Koskinen hyppäsi kultaa ja ennätyksensä

Janakkalan Janan Niko Koskinen voitti 17-vuotiaiden seiväshypyn SM-kultaa Tampereen Pirkka-hallissa lauantaina alkaneissa yleisurheilun nuorten hallimestaruuskisoissa.

Koskinen aloitti seiväskisan korkeudesta 430, joten hän joutui odottaman ensimmäistä hyppyään melko kauan. Odottelu kuitenkin kannatti, sillä hyppy kulki. Ensimmäinen korkeus ylittyi kerrasta.

Koskinen voitti kilpailun ylivoimaisesti tuloksella 461, joka oli miehen uusi ennätys. Hän yritti vielä ennätysparannusta (471), mutta pudotti kolmasti.

Rautaisista hermoistaan tunnettu Niko Koskinen jätti kilpailussa myös muutaman korkeuden väliin, mutta 450 ylityi toisella ja viimeinen voittokorkeus kolmannella yrityksellä.

Ylivoimainen

Koskisen voitto oli ylivoimainen, sillä hopealle sijoittunut Verneri Vaara sai tulokseksi 445.

– Olen tyytyväinen kilpailuun, vaikka jouduin odottelemaan vuoroani. Neljä viimeistä hyppäsin uudella seipäällä, enkä ihan saanut vielä täyttä tuntumaa. Seiväs oli sen verran jäykkä, Koskinen kertoo.

– Odottelin korkeuden 470 ylitystä, mutta tänään meni näin. Treeneissä olen päässyt kyllä hyppäämään noissa korkeuksissa, hän lisää.

Koskisen seuraavat tavoitteet ovat selvillä.

– Ukrainan nuorten MM-kilpailut heinäkuussa olisi tavoite SM-kilpailujen ohella. Ukrainaan on 480:n raja, joten siinä on sitä tulostavoitetta, nuori hyppääjä miettii.

Heikki Nieminen …loppukilpailun viides

Pikajuoksija Heikki Niemisellä oli tänään hyvinn juoksujen sarja. M19-sarjan 60 metrin alkuerissä mies juoksi eränsä voittoon alkuerien toiseksi parhaalla ajalla 7,09. Välierissä Nieminen pinkoi eränsä kakkoseksi ajalla 7,07 ja lunasti paikkansa finaaliin. Finaalissa Nieminen vielä paransi juoksuaan tulokseen 7,06. Vaikka tulos oli miehen oma ennätys, sillä tässä kilpailussa sijoituttiin viidenneksi.

Pikamatkoilla alkuerissä esiintyi myös M19-sarjan Ville-Veikko Hanninen, joka sivusi ennätystään 7,40, mutta kohtalona oli tippua välieristä ensimmäisenä pois.

Saman sarjan Mikael Reunan 60 metrin pikamatka tyssäsi välieriin. Omassa erässään Reuna kellotti ajan 7,27. Alkuerissä syntyi kuitenkin Reunan uusi henkilökohtainen ennätys 7,18.

Mikael Reunan pituushyppy ei mennyt tänään ihan putkeen. Ensimmäinen hyppy kantoi liki seitsemään metriä, mutta oli vähän yliastuttu. Kolmannellaan Reuna sai tulokseksi 6,28 (13.).

M17-sarjan Leevi Räikkönen juoksi 60 metrin alkuerissä ajan 7,58 ja pääsi välieriin. Välierissä Räikkönen putosi jatkosta ajalla 7,60.

Janne Niemi osallistui M19-sarjan 3000 juoksuun. Tulokseksi tuli uusi oma ennätys 9.26,69, mutta kärkijoukkoihin ei tuolla tuloksella ollut asiaa (13.).

Tiia-Mari Sulkion pituus (N22) jäi kolmeen hyppykierrokseen. Sulkion paras kantoi 5,13 (11.).

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020