Uutiset

Kosti Joutvuo ajoi Raket-luokan mestariksi

Ahveniston Autourheilijoiden Kosti Joutvuon vauhti kesti kartingin SM-sarjan loppuun saakka. Joutvuo sai juhlia Raket-luokan SM-kultaa viikonloppuna Lahdessa ajettujen kauden viimeisten SM-osakilpailujen jälkeen.

Joutvuo varmisti mestaruuden jo lauantain kilpailussa, jonka voitti varmasti ennen Jimi Hannusta ja Niko Perttalaa. Sunnuntaina luokan voitosta käytiin tiukkaa kamppailua, joka kääntyi lopulta Tuure Päivärinnan eduksi. Toiseksi tuli Leevi Lintukanto ja kolmantena maalilinjan ylitti Joutvuo.

– Fiilis on aivan mahtava. Lähdin ajamaan, vaikka ei olisi edes tarvinnut. Ajaminen on vaan niin kivaa, Joutvuo myhäili sunnuntain finaalin jälkeen.

Hämeenlinnalainen Oskari Kurki-Suonio onnistui kauden päätöskisassa nousemaan KZ2-luokan SM-pisteissä hopealle. Sunnuntain ensimmäisessä finaalissa Kurki-Suonio oli toinen, mutta toisessa startissa hän kuskasi autonsa komeasti voittoon. Roni Juutinen varmisti SM-voittonsa ensimmäisen lähdön ykkössijalla. Kurki-Suonion voittamassa kisassa mestari oli toinen.

Viime kauden pronssinsa kirkastanut Kurki-Suonio ei tuoreeltaan osannut vielä sanoa tulevista suunnitelmistaan.

– Eihän minun pitänyt tänäkään vuonna ajaa, mutta joku minut näihin hommiin aina houkuttelee mukaan, hän virnisti.

Ennakolta tiukin kamppailu mestaruudesta nähtiin KF-junioreissa, jossa piikkipaikalla ennen Lahtea oli Espoo Motorsport Clubin Elmeri Peippo pisteen erolla ennen Thomas Lindforsia. Kolmantena ollut Timi Laine oli Peippoa 10 pistettä perässä.

Viikonloppu oli kuitenkin Heinolan UA:n Niko Lehtosen näytöstä. Nuorukainen starttasi molempiin finaaleihin eturivistä ja saldona oli kaksi voittoa. Lauantaina toiseksi ajoi Timi Laine ja kolmanneksi Konsta Lappalainen. Sunnuntaina toinen oli Lappalainen ja kolmas Elmeri Peippo.

Mestaruus matkasi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Laineelle, joka pystyi repimään kärkikaksikon eron kiinni ja menemään ohi. Lisäksi Lappalaisen oiva loppukiri riitti nostamaan Keimolan FK-kerhon kuljettajan SM-pronssille.

Yamaha-luokassa mestaruuden varmisti jo lauantaina Hyvinkään UA:n Kaisa Eiristö, joka tuli Lahteen omien sanojensa mukaan tarkkailemaan muiden menoa ja välttelemään virheitä. Hyvinkääläisen tapa varmistella mestaruutta oli ajaa kakkosruudusta finaalin voittoon. Toisena maaliin tuli ajotuntumaa kotirataansa hakenut Henri Kauppi ja kolmantena viime kaudella SM-pronssia ajanut Toni Kuukkula.

– Vähän stressasin, että miten lopulta käy, mutta onneksi sain ratkaistua mestaruuden jo lauantaina. Ei ollut lopulta pojista vastusta. Vähän ne yrittivät eilen alkuerissä töniä kaseikkoon, mutta aika vähän oli koko kauden aikana mitään, sanaili Eiristö sunnuntaina.

Mestarin huilatessa sunnuntaina oli kärkikolmikossa tilaa uudelle voittajalle ja sellainen saatiinkin, kun ykköseksi ajoi Jere Karppinen ennen Tommi Aarnia ja Atte Kulmalaa.

KF-luokan mestaruus ratkaistiin kerrasta poikki -systeemillä lauantaina. Mukaan oli ilmoittautunut 15 kuljettajaa ja joukossa oli myös viime vuoden mestari Porin FK-kerhon Juho Valtanen. Eikä Valtaselle löytynyt haastajaa, sillä mestaruus irtosi melko suvereenilla esityksellä: alkuerien nopein, prefinaalin voitto ja finaalin nopein kierros. Toiseksi sijoittui Tuomas Haapalainen ja kolmanneksi Paavo Tonteri.

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020