Uutiset

Kotiavaus mestarin malliin

Naisten hallitseva lentopallomestari HPK on aloittanut tämänkin liigakauden vahvasti. Se on voittanut kaksi otteluaan suoraan kolmessa erässä.

Salon LP Viesti ei päästänyt Kerhoa sunnuntaina Hattulan Juteinikeskuksessa helpolla, vaikka joutui nöyrtymään 3–0 (25–22, 27–25, 25–22) -tappioon. Joka erä oli tasainen, mutta HPK oli ratkaisun hetkillä aina kovempi. Juteinikeskuksen täyttänyt yleisö (748) näki ajankohtaan nähden hyvätasoisen naisten lentopallo-ottelun.

HPK:n torjunta-puolustus-peli oli laadukasta. Torjuntoja HPK noukki 12 pisteen edestä. Michaela Madsenin (12/+10) käsiin pysähtyi viisi LP Viestin hyökkäystä.

Hakkuri Piia Korhonen oli HPK:n tehokkain saldollaan 17/+15. Vahvasti hyökkäsi myös Hillary Hurley (13/+9).

Kotijoukkueen puolustuspeli oli erinomaista. Libero Eveliina Rautiainen haki vastustajan lyöntejä kiitettävästi, samoin hienon ottelun passarina pelannut Katja Kylmäaho.

– Aika hyvä ottelu. Nyt voitimme Viestin jo tässä vaiheessa kautta. Se kertoo kunnostamme. Olimme otteluun valmiimpia kuin vastustaja, sanoi HPK:n kaspteeni Kylmäaho.

HPK:n syyskauden kohokohtana ja päätavoitteena on mestarien liigan karsinta. Ensi viikolla HPK pelaa kahdesti Minchanka Minskiä vastaan – tiistaina Minskissä ja lauantaina Elenia-areenassa. Sitä ennen Kerholla on edessään Suomen cupin ensimmäinen puolivälierä tulevana keskiviikkona Huittisissa LP Vampulaa vastaan ja perjantaina kotipeli Lammilla LP kangasalaa vastaan.

– Tämä peli meiltä hyvä merkki Minskin ottelua ajatellen. Ottelut Minskiä vastaan ovat syyskauden päätavoitteemme, Kylmäaho jutteli.

Hänen mielestään HPK:n taktiikka onnistui sunnuntaina.

– Torjunta-puolustus toimi niin kuin odotimme.

Kerhon kippari muistutti, että myös Suomen cupin puolivälierät ovat HPK:lle tärkeitä. Cupin välierät ja finaalit pelataan tammikuussa Hämeenlinnassa viime kauden tapaan. Viime kaudella HPK pullahti ulos cupista jo ennen kotiareenassa pelattua finaaliviikonloppua.

– Varmasti haluamme pelata cupin ratkaisuottelut Hämeenlinnassa. Emme halua olla tällä kertaa järjestäjinä vaan pelaajina, Kylmäaho vakuutti.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini toppuutteli innokkaimpia, mutta oli tietysti omiinsa ja peliin tyytyväinen.

– Viime kaudella saimme sellaisen opin, että tärkeintä on voittaa huhtikuussa, hän naurahti.

Chiappini ei ollut huolissaan, vaikka Kerholla on edessä kova pelirupeama.

– Meillä on laaja materiaali. Olen onnellinen joukkueesta, jonka olemme rakentaneet.

Selvää on, että LP Viesti on yksi tämänkin kauden kovista, vaikka se onkin muuttunut paljon. Joukkueen uudet pelaajat libero Hillaelina Mäntylä, passari Viktoriia Tuchasvili ja keskipelaaja Vera Klimovich ovat opivia hankintoja. Pauliina Vilponen paukutti sunnuntaina Viestin parhaat pisteet ja nuori Ronja Heikkiniemikin väläytteli osaamistaan sairasloman jälkeen.

– Hyvätasoinen peli puolin ja toisin. Tällaisia pelejä on mukava pelata. Nyt olimme ratkaisutilanteissa huonompia, Vilponen tuumi.

Myös LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen piti pelin tasosta.

– Näitä pelejä HPK:n kanssa voisi pelata vaikka joka viikko, hän sanoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic