Uutiset

Kotiin kultaa kaulassa

Hämeenlinnan Pallokerhon Ukko-Pekka Luukkosella, 17, ja Eetu Tuulolalla, 18, riitti onnittelijoita tiistaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaksikko oli juuri palannut Suomeen 18-vuotiaiden MM-kisoista Yhdysvalloista kaulassaan komeat kultamitalit.

Mestaruuskakkuakin Kerhon pojat pääsivät maistelemaan jutustelun lomassa lentokenttähotellin kabinetissa. Ja välillä tietenkin napsittiin kuvia komean palkintopystin kanssa.

– Kyllä oli ihan uskomaton reissu. Kasvoimme MM-turnauksessa koko ajan vain tiiviimmäksi joukkueeksi ja tässä ovat nyt tulokset. Olimme rohkeita ja itsevarmoja, emmekä kunnioittaneet ketään. Ruotsin kaataminen finaalissa oli vielä todella makea kruunu kisoille, myönsi maalivahti Luukkonen.

MM-jäillä debytoinut Luukkonen pääsi näyttämään taitojaan kaukaloon ensimmäisen kerran vasta puolivälieräottelussa Venäjää vastaan. Käsky pikkuleijonien vastuunkantajaksi kävi turnauksen alkusarjan ottelut pelanneen Leevi Laakson sairastuttua. Venäjä-ottelu oli Luukkosen mielestä monella tavalla tärkeä kamppailu nuorelle veskarille.

– Sain heti pelin juonesta kiinni ja koko ajan tuntui siltä, että pystyn pelaamaan täysipainoisesti kovissakin peleissä. Joukkue otti minut myös erittäin hyvin vastaan, Luukkonen muistutti.

Hyvinkääläinen Luukkonen kiitti vastuusta venymällä hyviin torjuntoihin myös välierä- ja finaaliotteluissa. Mestarijoukkueen veskari kunnostautui lopulta niin hyvin, että hänet valittiin myös kisojen tähdistökentälliseen.

– Ei edes välillä jo jännäksi mennyt USA-pelikään tuntunut pahalta. Onnistuin olemaan koko ajan riittävän rauhallinen ja muun joukkueen mahtava tsemppaaminen helpotti töitäni. Tärkeintä oli koko ajan, että menestyimme joukkueena, Luukkonen korostaa.

Luukkonen uskoo pohjustaneensa hyviä MM-kisaesityksiään jo talven A-nuorten liigapeleissä.

– Meillä oli aika kova tempo päällä varsinkin play off -peleissä. Pystyin kyllä ammentamaan niistä matseista aika paljon, Luukkonen arveli.

Myös Eetu Tuulola onnistui mainiosti uransa ensimmäisissä MM-kisoissa. Kolmosketjun laitahyökkääjä iski Grand Forksin turnauksessa kaksi maalia ja antoi kaksi syöttöä. Toisen maaleistaan Tuulola tälläsi todella makeaan saumaan finaalissa (3–0-maali).

– Se osui kyllä ihan mukavaan paikkaan ja sen jälkeen mestaruuden tuulettaminen ja pokaalin nostelukin maistuivat entistä paremmalta. Emme tosin ole vielä ennättäneet juhlia oikein kunnolla voittoamme, mutta se saattaa olla ihan hyväkin, sillä eihän tätä tahdo vielä oikein edes tajuta. Niinhän ne muutkin mestarit aina sanovat, mutta niin se vain on, Tuulola nauroi.

Tuulola pelasi HPK:ssa päättyneellä kaudella sekä A-nuorten että edustusjoukkueen pelejä. Myös hänen mielestään kausi oli vaikeistakin hetkistä huolimatta opettava.

– Se opetti ainakin sen, että töitä pitää vain jaksaa tehdä koko ajan kovasti. Myös Jonin (Eetun isoveli) kaksikymppisten maailmanmestaruus kannusti koko ajan eteenpäin, Tuulola sanoi.

Luukkosella ja Tuulolalla on pian edessään paluu arkeen. Ainakin perjantaina kavereiden pitää olla rivissä, kun Liiga-HPK esittelee ensi kauden joukkueensa.

– Juhlitaan nyt hieman ja levätäänkin kai vähän. Sen jälkeen pitää alkaa suunnitella jo ensi kauden kuvioita. Tavoitteenani on pikkuhiljaa päästä näyttämään taitojani myös miesten peleihin. Myös muutto Hämeenlinnaan on suunnitelmissa, Luukkonen kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic