Uutiset

Kotijoukkue kovan paikan edessä

Tapio Lahtinen

Tämän päivän tärkeään otteluun lähdetään nöyrällä asenteella ja kurinalaisella pelillä. Oman pään virheisiin ei nyt ole varaa.

Luvassa on tiukkaa vääntöä, kovia kaksinkamppailuja, erittäin fyysistä peliä. Vastus on kovin mahdollinen. Kaikki tilanteet on pyrittävä käyttämään hyväksi täysimääräisesti tai vähintäänkin sataprosenttisesti. Tämän tasoinen vastustaja rankaisee lepsuilusta välittömästi.

– Entä mitkä ovat nähdäksesi ne muut avainasiat, joiden avulla äiti tänään pidetään tyytyväisenä ja hoidetaan homma kotiin ilman takaiskuja?

Nopeat lähdöt puolustuksesta hyökkäykseen. Hidasteluun ei ole varaa. Viime vuoden äitienpäivä on pyritty nollaamaan ja ottamaan opiksi tehdyistä virheistä.

– Niin, viime vuodestahan on jäänyt yhtä ja toista hampaankoloon tämän ottelun kummallekin osapuolelle. Paljoltihan kai kyse oli siitä, että kotijoukkueen ykkösnyrkki pelasi alle oman tasonsa ja sörssi sen äitienpäiväkakun.

Aivan. Siinä kyllä pyrittiin aktiivisesti tekopaikkoihin, mutta ratkaiseva leivinjauhe jäi puuttumaan, mikä oli lopputuloksen kannalta onnetonta.

– Niin. Varsinkin, kun kakkua pelattiin suuressa kaukalossa. Sillä taikinalla ei saatu edes kaukalon keskialuetta tukkoon, mistä vastustaja rankaisi välittömästi. Miten tämä pettymys on joukkueen keskuudessa käyty läpi?

Se on jätetty taakse, ja nyt keskitytään katsomaan eteenpäin. Tänä vuonna lähdetään rakentamaan kakkua suoraviivaisesti pelkän leivinjauheen varaan ja haetaan nostetta sitä kautta.

– Myös puolustuksessa oli viime kerralla ongelmia, eikö niin?

Sillä alueella jäätiin nimenomaan fyysisesti jälkeen vastustajasta. Pakkipariksi hankitut aamutossut osoittautuivat liian pienikokoisiksi vastustajan jämerien jalkaterien rinnalla, eikä kaupasta enää ollut mahdollista hankkia vahvistuksia.

– Juuri näistä puolustuspään aamutossuistahan valmennusjohtoa kritisoitiinkin silloin voimakkaasti. Moni oli sitä mieltä, ettei olisi kannattanut lähteä näin tärkeisiin kisoihin uudelleen samoilla tossuilla kuin kahtena aikaisempana äitienpäivänä.

Sanoin silloin ja sanon edelleen, että niillä tossuilla oli valmennusjohdon täysi luottamus. Materiaali oli kunnossa ja tupsut hyvässä iskussa. Ja lahjapaperihan vaihdettiin uuteen joka kerta.

– Sen jälkeen peli muuttuikin aika rikkonaiseksi, ellen väärin muista. Pari hyvää harhautusta tosin nähtiin, joilla äiti yritettiin viedä kahville.

Niin, siinä tuli sitten niitä ikäviä oman pään virheitä ja turhia rangaistuksia. Ne on nyt kuitenkin nollattu ja opiksi on otettu. Tällä kertaa kahvia on muistettu myös hankkia ja keittääkin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Että sillä sektorilla meitä ei kyllä päästä nyt yllättämään. Kaikki on nyt kunnossa.

– Hyvä. Me palaamme tänne studioon ensimmäisellä erätauolla, ja silloin nollataan tämä ja katsotaan eteenpäin.

Viime vuoden äitienpäivä

on pyritty nollaamaan.

Päivän lehti

21.1.2020