Uutiset

Kotijoukkue viihtyi Kaurialassa

Kauden kolme ensimmäistä otteluaan voitoitta pelannut FC Hämeenlinna piti sunnuntaina huolen siitä, ettei kauden avausvoittoa tarvitse enää kauempaa hakea. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kaurialan nurmella pelannut kotijoukkue nuiji jalkapallon Kakkosen häntäpään ottelussa närpiöläisen IF Kraftin maalein 5–1 (3–0).

Kotijoukkue oli ottelussa selvästi parempi ja vei peliä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla miten tahtoi. Se hankki jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme kulmapotkua, eikä ensimmäistä maaliakaan tarvinnut odotella kuin parikymmentä minuuttia. Jere Suomalainen puski laidasta tulleen Omid Musawin keskityksen ohi närpiöläisten maalivahdin Jakob Strandin.

Yksitoista minuuttia myöhemmin peli oli 2–0, kun Aleksi Latvanen laukoi Strandin torjuman vapaapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin. 3–0-osumasta vastasi toppari Toni Kuusela. Miro Purosto antoi kulman, johon Kuusela tyylikkäästi nousi, eikä Strandilla ollut maalinsa suulla mitään mahdollisuuksia torjua.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Muutimme vähän taktiikkaa ja se tuotti tulosta. Pelaajat tekivät hyvin duunia. Pudotimme selvästi kahdelle pohjapelaajalle, joten saimme puolustuspään tukkoon, Pellikka sanoi.

Toisen jakson alku hankala

Vierasjoukkue iski ottelun ainoan maalinsa heti toisen puoliajan alkuun. Edis Elkaz onnistui sutimaan pallon maaliin. Vähän myöhemmin kärkimies Mamadou Konate pääsi hyvään paikkaan, mutta FC Hämeenlinnan maalivahti Juha Tuomi ehti upeasti pallon eteen.

– Peli meinasi, taas, vähän lörähtää toisella jaksolla. Vastustaja teki maalin ja oli tehdä toisenkin, mutta onneksi Juha otti kiinni. 5–1 taulussa, joten mikäs tässä on ollessa, mutta perjantaina on jo uusi peli, Pellikka muistutti.

Kotijoukkue sai hengähtää vähän helpommin 68 minuutin pelin jälkeen. Strand torjui kaukaa tulleen vapaapotkun huolimattomasti, Mikko Kalervo oli nopeasti pallossa, eikä FC Hämeenlinnan kippari avopaikastaan erehtynyt. Loppunumerot 5–1 puski omaan maaliin Kraftin toppari Tony Lung.

Pellikka kehui Kaurialan loistokuntoista nurmikenttää.

– Jalkapallo pelataan nurmella. Kiitoksia kaupungille, että pääsimme tänne. Kenttä oli hyvässä kunnossa, ja toivottavasti se sellaisena pysyykin. Verrattuna viime ottelua Kerho 07:ää vastaan pääsimme nyt pelaamaan kympin kentälle nelosen kentän sijaan, Pellikka kehui.

Maalinteko harvinaista Kuuselalle

FC Hämeenlinnan toppari Toni Kuusela nautti ensimmäisestä voitosta.

– Muissa peleissä toinen puoliaika on ollut aika hankala, mutta tällä kertaa jokainen teki oman hommansa loppuun asti. Näin se sitten palkittiin, Kuusela muistutti.

Maalintekokin maistui.

– Se ei ole ihan jokapäiväistä minulle, joten hieno fiilishän maalista tuli, toppari naureskeli.

Kauden avausvoiton nappaaminen oli Kuuselan mielestä tärkeää, vaikka kausi onkin vanhentunut vasta neljä ottelua. Pidemmän päälle voitoitta pelaaminen voi rassata jo päänuppiakin.

– Tämä oli senkin takia aika tärkeä voitto, että Närpiö on meidän tavoin aika alhaalla. Kotona voittaminen on tietysti aina hienoa, hän sanoi.

Kotijoukkueen paidassa onnistui moni, mutta erityisesti säväytti oikeana pakkina pelannut Jami Kyöstilä.

FC Hämeenlinna pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina Kaurialassa tamperelaista Ilves-Kissoja vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30 (HäSa)

Asiasanat