Julkaistu: 18.09.2017 13:15

Leffan levitys kävi kalliiksi: satasen korvaus ja kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikulut

Suomalaismies sai maksettavakseen yli 30 000 euron korvaukset vertaisverkossa jaetusta elokuvasta.

Miehen katsottiin loukanneen elokuvan A Walk Among the Tombstones (suom. Tanssi haudoilla) tekijänoikeuksia. Hänet tuomittiin maksamaan hyvitystä 100 euroa sekä vastapuolen oikeudenkäyntikulut 33.611,48 euroa.

Kyseessä on markkinaoikeuden kolmas ratkaisu tapauksessa, jossa oikeudenomistajat vaativat hyvitystä vertaisverkossa jaetuista televisiosarjan jaksoista ja elokuvista.

 

Mies kiisti tekijänoikeuksien loukkauksen. Hän vetosi siihen, että langatonta internet-yhteyttä oli saattanut käyttää kuka tahansa. Markkinaoikeus ei uskonut väitettä, eikä pitänyt miehen esittämää näyttöä riittävänä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Elokuvan tekijänoikeudet omistavaa Scanboxia edustava lakitoimisto Hedman Partners on nostanut markkinaoikeudessa yhteensä 16 kannetta vertaisverkkopiratismia koskevissa asioissa. Kanteista kaksi on nostettu vuoden 2017 aikana.

Hämeen Sanomat kertoi tekijänoikeuskirjeistä Sunnuntai-sivuilla (17.9.). Markkinaoikeus julkaisi ratkaisunsa viime perjantaina sen jälkeen, kun artikkeli oli jo taitossa. HÄSA

 

.

Kuva: Lassi Puhtimäki

Loimaan voittoisa Eurojackpot-peli tehtiin pelaajan omilla numeroilla.Veikkauksella ei ole vieläkään tietoa voittajista. Voiton lunastusaikaa on jäljellä vielä lähes 11 kuukautta.

Väestötietojärjestelmän tietojen mukaan maistraateissa muutettiin helmikuun 2018 loppuun mennessä 1 227 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 657 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.Sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017 ja mahdollisti samaa sukupuolt