Uutiset

Kotimatka lyheni voittolaukauskilpailussa

HPK ei ole vielä lauantain jälkeenkään hävinnyt kolmen kauden aikana kertaakaan Vaasassa Sportin jääkiekkoliigaan nousun jälkeen. Tällä kertaa kotijoukkue onnistui ottamaan Kerholta ensimmäisen kotipisteensä, mutta HPK vei toisen tarjolla olleen voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 2–3 (0–2, 1–0, 1–0).

Oula Palve (0+1) ja Teemu Turunen (0+1) onnistuivat HPK:sta maalinteossa rankkareissa. Kerhon maalivahti Antti Karjalainen antautui Matti Lambergin yritykselle, mutta torjui entisten kerholaisten Ville Viitaluoman ja Tuomas Vänttisen yritykset ja pääsi ottamaan omalta vaihtopenkiltä ryntäävät juhlijat vastaan.

Kerho sai otteluun erinomaisen alun, kun Miro Ruokonen laukoi läpiajon päätteeksi kauden avausmaalinsa ja Juho Keränen onnistui ylivoimalla ohittamaan Veini Vehviläisen. Ensimmäinen erä oli kuitenkin pelillisesti tasainen. Parhaimmillaan vierasjoukkue oli toisessa erässä, jota se vei ajoittain miten tahtoi. Silti Sport pääsi loppupuolella kaventamaan Lambergin maalilla ja kolmannessa erässä se tuli tasoihin Viitaluoman hyvällä rannelaukauksella.

– Meillä on ollut tasaisia otteluita Sportia vastaan. Se puolustaa sitkeästi. 2–0-tilanteessa oli sellainen tunne, että pelataan vain, ollaan kärsivällisiä, hoidetaan peliä pois ja kunnioitetaan tulosta. Yksi huono valinta ja peli olikin 2–1. Voimme ottaa siitä oppia, että tuollaisessa tilanteessa pitää vain olla kärsivällisempi ja tylympi, eikä antaa vastustajalle momentumia, mietti HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Sport pääsi yrittämään voittomaalin tekoa jatkoajalla, kun Otto Paajanen joutui koukkimaan itsensä jäähypenkille. Vaasalaiset pitivätkin neljällä kolmea vastaan paineen koko kaksiminuuttisen ajan Kerhon päädyssä, mutta laukausten laatu oli HPK:n onneksi huono.

– Foppa (Henrik Forsberg), Peevee (Joonas Lehtivuori) ja Lalli (Niko Kapanen) hoitivat sen tosi hienosti. Pilkut olivat meiltä hienot ja kotimatka lyheni, Pennanen hymyili.

HPK reagoi Vaasassa kohtuullisen monta kertaa tuomarikaksikon Timo Favorin–Tommi Laitinen tuomitsematta jättämisiin.

– Kaikki omat jäähyt otamme vastaan, ei niistä mitään. Meidän pitää parantaa ja olla jäähyttömämpiä. Mielestäni vastustajalta jäi kuitenkin muutama viheltämättä ja olisimme ansainneet toisen tai kolmannenkin ylivoiman, Pennanen mietti.

Niklas Hagman ja Shane O’Brien pelasivat Vaasassa ensimmäistä kertaa HPK:n paidassa. Sakari Mannisen ja Otto Paajasen kanssa samassa ketjussa pelannut Hagman kellotti peliaikaa 18.16. Seitsemäntenä puolustajana pelannut O’Brien pelasi suunnittellusti vähemmän, 5.40.

– Hyvä peli molemmilta, ei moitittavaa. Kummastakin näkee, että on ammattimies ja kumpikin hoiti hyvin sen ruudun mitä tarjottiin, Pennanen kehaisi.

Kerhon avausmaalin tehnyt Miro Ruokonen voi ottaa osumastaan kaiken kunnian itselleen. Laitahyökkääjä karvasi omalla siniviivalta Sportilta kiekon ja karkasi läpiajoon. Tyylikäs viimeistely ei antanut Vehviläiselle mahdollisuuksia torjuntaan.

– Se oli tuollainen minun perusyritykseni, kämmenelle ja kattoon. Hyvä, että meni sisään, sillä olen sitä jo odotellutkin, Ruokonen myhäili.

Ruokonen tahkosi Vaasassa toisen pelin peräkkäin Severi Sillanpään ja Jaakko Turtiaisen kanssa samassa ketjussa. Nelosketjulta ei odoteta tehoja samaan malliin kuin kärkiketjujen miehiltä, mutta maalit ovat tärkeitä myös pienemmän roolin pelaajille.

– Tuovathan maalit itseluottamusta. Tämä on maalintekopeli ja jokainen haluaa tehdä pisteitä. Tämä maali auttaa varmasti jatkossa.

Hyökkääjä pelasi Sportia vastaan vähän yli kuusi minuuttia.

– Penkillä pitää olla vain valmiina ja koko ajan hereillä, vaikka ei pelaisikaan erikoistilanteita. Penkille ei saa jäädä ainakaan istumaan, vaan mieluummin nousee seisomaan ja tsemppaa muita, Ruokonen sanoi. HäSa

Katso videoHPK:n toisen maalin ylivoimalla tehneen Juho Keräsen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic