Uutiset

Kotiotteluun jäi parannettavaa

HPK ei saanut parastaan irti myöhään keskiviikkoiltana Aeschissa Sveitsissä pelatussa lentopallon naisten Challenge cupin ottelussa Sm’Aesch Pfenningeniä vastaan. Kotijoukkue kukisti tehokkaan keskipelinsä tahdittamana Kerhon selvin eräluvuin 25–21, 25–18, 25–21.

Puhdas 3–0-tappio tiesi Kerholle sitä, että jatkoon päästäkseen joukkueen on voitettava cupin toisen kierroksen toisessa ottelussa sveitsiläiset vähintään erin 3–1. Tuolloinkin jatkoon menijä on selvillä vasta kultaisen erän jälkeen.

HPK ja Sm’Aesch Pfenningen ovat vastakkain Elenia-areenassa ensi tiistaina. Ottelu alkaa kello 18.30.

Kerholle jäi paljon petrattavaa kotiotteluunsa. Joukkue ei nimittäin yltänyt Sveitsin-reissullaan lähellekään parastaan.

– Aloitimme ihan hyvin, mutta sitten tuli kohtalokkaita notkahduksia, jolloin vastustaja pääsi aina karkuun. Vastustaja oli kyllä hyvä, mutta meillä olisi ollut ihan hyvät saumat voittaa, jos olisimme pelanneet tasaisemmin. Helpoissa palloissa tuli nyt ihan liikaa virheitä, myönsi HPK:n keskipelaaja Karoliina Friberg.

Pfenningen pyöritti peliään brasilialaisten Barbara Garcia Duarten (18/+15) ja Liana Lehnen Beckerin (14/+12) kautta. Kahta kovaa hyökännyttä keskipelaaja Kerho ei tahtonut saada kuriin millään keinoilla.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini myönsi joukkueensa epäonnistuneen otteluun valmistautumisessa. Chippaninin mielestä Pfenningen oli myös Kerhon edellistä europelivastustajaa Volley Köniziä kovempi porukka.

– Emme olleet kyllä henkisesti valmiina tähän peliin. Pfenningen teki vähemmän virheitä kuin Köniz ja myös hyökkäsi paremmin, Chiappini muisteli.

Chiappinin mielestä Kerho haparoi keskiviikkona koko joukkueen laajuudella.

– Ketään pelaaja en tällä kertaa halua yksilöidä, mutta sen voin sanoa, että seuraava pelimme on ihan erilainen, suunnitteli Chiappini.

Asiasanat