fbpx
Uutiset

Kotirinteen asuinalue saadaan rakennuskuntoon kevääksi

Hattulassa kunta myy parhaillaan ensimmäistä erää uuden Kotirinteen asuinalueen tonteista.

Merventien tuntumassa Parolassa sijaitseva alue on suurin Hattulassa kerralla asuinkäyttöön kaavoitettu tonttivaranto. Kaavassa on kaikkiaan noin sata tonttia, joista myyntiin annettiin ensimmäisessä vaiheessa 34 omakotitonttia ja viisi rivitalotonttia.

Alueen kunnallistekniikan kilpailutus on parhaillaan käynnissä, ja tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että tarkoitus on saada alue kuntoon rakentajille kevääseen mennessä.


Teollista ilmettä yritetään välttää

Alueen rakennustapaohjeet ovat melko väljät, sillä Hattulassa on huomattu, että tiukat ohjeet poikivat vain pinon poikkeuslupahakemuksia.

Omakotitalojen harjan suunta ja katon malli on määrätty asemakaavan ohjeissa, mutta muita määräyksiä ei juurikaan ole.

-Alueelle ei haluta sellaista teollista ilmettä, että talot olisivat kaikki toistensa kopioita, Teeriaho sanoo.

Kunta kerää parhaillaan omakotitonteista kiinnostuneiden ostajien yhteystietoja tonttiarvontaa varten. Rivitalotontit taas myydään netissä järjestettävän tarjouskilpailun avulla.

-Molempia tapoja on kiitelty reiluiksi. Tontin osto ei edellytä leiriytymistä kunnanviraston pihaan ja arvonnassa kaikki ovat samalla lähtöviivalla, Teeriaho sanoo.

Uusi asuinalue herätti suurta kiinnostusta jo kaavoitusvaiheessa. Toistaiseksi ostajaehdokkaita ei ole kuitenkaan ilmoittautunut ainakaan ruuhkaksi asti.

-Ainakin nyt tilanne näyttää sellaiselta, että kun jättää yhteystietonsa, saa varmasti jonkin tontin alueelta. Arvonnan jälkeen loput tontit tulevat vapaasti varattavaksi, Teeriaho sanoo.

Ostajien yhteystietoja otetaan vastaan 16. marraskuuta saakka ja tonttiarvonta järjestetään 22. marraskuuta kello 14 Hattulan kunnanvirastossa. (HäSa)

Menot