Uutiset

Kotirinteen kaavoitus etenee vauhdilla

Parolaan Merventien varteen suunniteltu uusi asuinalue kiinnostaisi tontinostajia jo nyt, vaikka alueen kaavaehdotus on vasta tulossa nähtäville.

-Yhteydenottoja on tullut useita viikossa. Nyt tarkoitus onkin, että alamme ottaa vastaan kiinnostuneiden yhteystietoja, Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo.

Hän sanoo, että valtuusto ratkaisee aikanaan sen, millä periaatteella tontteja aletaan myydä eli järjestetäänkö esimerkiksi tarjouskilpailu vai arvotaanko tontit kiinnostuneiden kesken.

-Mutta se on aika selvää, ettei tontin osto edellytä leiriytymistä kunnanviraston pihaan, hän sanoo.


Katujen nimet eläinmaailmasta

Kotirinteen alueesta oli aiemmin talvella nähtävillä kaksi eri kaavaluonnosta. Nyt niiden ja saatujen lausuntojen perusteella on laadittu kaavaehdotus, joka tulee nähtäville lähiaikoina.

-Tarkoitus on edetä vauhdilla niin, että ensimmäiset tontit saadaan myyntiin loppuvuonna, Teeriaho sanoo.

Alueen kunnallistekniikan rakentaminen kilpailutetaan valmiiksi hyvissä ajoin.

Asiaa on valmisteltu niin, että alueen rakentaminen aloitettaisiin Merven puoleisesta päästä. Ensimmäisessä vaiheessa alueen kaduista toteutetaan Mesikämmen, Otsonkuja, Karhunkuja ja Kauriinkuja sekä Ilveskaarteen alkuosa.

Kaavoitettava alue sijoittuu melkein kokonaan lenkkimäisen Rietoontien kahden liittymän väliin. Niistä pohjoinen muuttuu kaavan alueella Mesikämmeneksi. Muutos ei vaikuta mitenkään Rietoontien nykyisten kiinteistöjen osoitenumerointiin.

Kotirinteen katujen nimet on lainattu eläinmaailmasta, sillä alueen tiloilla oli ennestään eläinaiheiset nimet. Hattulan kunta osti nyt Kotirinteeksi nimetyn alueen vuosi sitten viideltä maanomistajalta.

Alueella oli muun muassa Karhunsaari- ja Hirvensaari-nimiset tilat.

Kotirinteen alueelle tuulee kaavaehdotuksen mukaan kaikkiaan noin 100 omakotitonttia ja 11 rivitalotonttia. Tänä vuonna on tarkoitus saada myyntiin 20 omakotitonttia ja kaksi rivitalotonttia. (HäSa)