Uutiset

Kotiteollisuus palaa tauolta

Marraskuusta lähtien keikkataukoa pitänyt Kotiteollisuus on lähtenyt keikkailemaan. Tauon aikana bändiläiset eivät ole tavanneet, eivätkä treenanneet yhdessä, vaan jokainen on touhunnut omia juttujaan. Täysin telakalla bändi ei kuitenkaan ole ollut. Bändin keulahahmo Jouni Hynysellä on ollut työn alla uusia kappaleita uutta levyä varten.

– Vielä on avoinna menemmekö studioon jo kesällä vai vasta loppu vuodesta. Olemme tässä bändin kanssa käyneet läpi toistakymmentä uutta biisiä ja työstämme niitä hiljalleen. Levy ilmestyy viimeistään ensi vuonna. Tarkempi päätös levyn aikataulusta pitäisi tehdä lähipäivinä, kertoo Hynynen bändin kuulumisia.

Kotiteollisuus soittaa huhti- ja toukokuussa muutamia keikkoja, mutta kesän festareiden lavoilla heitä ei nähdä.

– Teimme jo aikaa sitten periaatepäätöksen, että tänä vuonna pidämme festarikeikoista välivuoden ja ihan vaan lomailemme. Nyt kylläkin lipsumme alkuperäisestä suunnitelmasta sikäli, että jos levy ilmestyy jo syksyllä, niin osa kesästä vierähtää studiossa, Hynynen kertoo.

– Otamme rauhallisesti. Edellisen levyn kanssa oli turhankin kova kiire ja nyt sitten toimimme rennommalla otteella. Levyn ilmestyttyä on toki sitten taas kiertuekin vuorossa, mutta yksi asia kerrallaan, Hynynen jatkaa.

Tuomas Holopainen avustaa

Bändi on tehnyt yhteistyötä tällä hetkellä telakalla olevan Nightwishin voimahahmon Tuomas Holopaisen kanssa. Hän on soittanut Kotiteollisuuden kahdella viimeisimmällä levyllä ja näyttäytynyt parilla keikallakin mukana.

– Yhteistyö Tuomaksen kanssa jatkuu. Hän tulee jatkossakin soittamaan levyillämme, mutta keikoilla häntä ei kanssamme normaalisti nähdä.

Joskus Tuomas saattaa olla mukana, mutta se tapahtuu sitten ihan fiiliksen mukaan.

– Tällä tietoa hän ei ole muilla kevään keikoilla mukana kuin Kiteellä toukokuun loppupuolella, sanoo Hynynen.

Holopainen saattaakin tuoda uutta väriä bändin musiikkiin ja olla mukava lisä keikoilla, mutta hän ei kuitenkaan ole sen syvin olemus.

Kotiteollisuus matkaa omalla taatulla tyylillään eteenpäin pitkin suomalaisia hevipolkuja.

Päivän lehti

1.4.2020