fbpx
Uutiset

Kotityöpalveluille oma laatusertifikaatti

Janakkalalaisen Outi Laakson Kodinonni-yritykselle ja hämeenlinnalaisen Sari Malmisaaren Sarkun Huusholliapu -yritykselle sekä 19 muulle yritykselle on myönnetty maamme ensimmäiset valtakunnalliset kotityöpalvelun laatusertifikaatit.

Uutta alan laatujärjestelmää on ollut luomassa Hämeenlinnassa toimiva Koulutuskeskus Tavastia yhdeksän muun oppilaitoksen ja sertifikaatin myöntäjän, Työtehoseuran hallinnoiman kotityöpalvelun laatulautakunnan kanssa.

– Asiakas voi luottaa, että yrityksen toiminta on tarkistettu, se on laadukasta ja yritys on luotettava. Yrittäjät ovat kokeneet, että tämä on hyvä tie kehittää itseään. Ny kaikki toiminta on myös kirjoissa ja kansissa, korostaa KK Tavastian puhdistuspalvelu- ja kotitalousalan opettaja Mervi Turtiainen viitaten yrityksestä tehtävään laatukäsikirjaan.

Yrittäjä suorittaa maksullisessa laatujärjestelmäkoulutuksessa lisäksi itsearvioinnin yritystoiminnastaan pisteyttämällä eri osa-alueet. Sen jälkeen hän keskustelee toiminnastaan laatulautakunnan ja oppilaitoksen hyväksymän auditoijan kanssa, joka tekee oman arvionsa. Koulutuksen ja ohjauksen jälkeen yritys voi auditoijan suosituksesta hakea sertifiointia.

Alan arvostusta nostamaan on perustettu marraskuussa myös Kotityöpalveluyhdistys, johon liittyy sertifioituja yrityksiä, sekä Kotityöpalvelut.fi-portaali, josta asiakkaan on helppo valita sertifioitu palveluntuottaja. (HäSa)

Menot