Uutiset

Kouluaamuna Aulangontiellä

Yksikään ei pysähdy!

Koulut ovat alkaneet kaksi viikkoa sitten. Hämeenlinnan Tuomelassa koulunsa aloitti kolme uutta ekaluokkaa, runsaat 60 lasta. Turvallista koulumatkaa on harjoiteltu yhdessä vanhempien kanssa.

Aulangontien liikenne aamulla on vilkas ja autot ajavat hämmästyttävän kovaa. Liikennevalot olisivat tarpeen Aulangontien ja Tuomelankadun risteyksessä. Toivomuksista huolimatta niitä ei siihen ole saatu. Odotamme kaupungilta toimenpiteitä.

On surullista katsottavaa, kun pieni ekaluokkalainen seisoo kiltisti suojatien laidassa odottamassa vuoroaan tien ylitykseen, ei yhdessäkään autossa tunnu olevan jarruja -yksikään ei pysähdy!

Tieliikennelaissa todetaan, että jos jalankulkija on ylittämässä tai aikeissa ylittää suojatien, on autoilijan hiljennettävä. Käytäntö näyttää olevan toinen. Autoilevan aikuisen kiire ajaa lapsen turvallisen tienylityksen edelle.

Pieni koululainen ei vielä hahmota välimatkoja tai nopeuksia riittävän hyvin. Autoilija – kun näet lapsen suojatien laidalla, pysäytä autosi ja päästä lapsi yli turvallisesti. Menetät enintään muutaman sekunnin ajastasi – pelastat vähintään lapsen päivän!

Tiina Merivuori

1- ja 4-luokkalaisten äiti

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic