Uutiset

Koulukiusatun helvetti

Näyttää ulospäin siltä, että Hämeenlinnan kaupungin johdossa olevat lakimiehet tekevät sitä, mitä parhaiten osaavat – käyvät oikeutta.

Olen ollut ala-asteella opettajana ja myös koulukiusatun äitinä ja tiedän, minkälainen helvetti kiusaamistilanteissa aukeaa.

Ketään ei kiinnosta, kukaan ei kuuntele, apua ei saa kuin lievää kiristystä käyttäen. Ylempi taho vetoaa resurssi- ja rahapulaan. ”Kun silmät sulkee, ongelmat katoavat.”

Tuska ja nöyryytys vain usein jättävät kohteeseen elinikäiset jäljet.

On kiitettävää, että sairaan lapsen vanhemmat jaksavat perätä oikeuksiaan.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon kommentti moitteiden myöhäisestä ajankohdasta on perusteena sama sarjaa kuin nykyisen raiskauslain henki. Kun lapsi lopulta vanhenee ja uskaltaa, osaa tai ymmärtää kertoa tapahtumista, asia onkin jo vanhentunut.

Sairaaksi tai vammaiseksi tai muuten vain poikkeavaksi todettua lasta on koulussa erityisesti suojeltava, ei siinä koulu mitään sairauskertomuksia tarvitse. Sama velvollisuushan pätee kaikkia oppilaita kohtaan.

Pikkuisen hämmästyttää myös Kaija Kessin rooli. Näkyvästi Mannerheimin Lastensuojeluliiton toimissa irtopisteitä keräävä kunnallispoliitikko käyttääkin nyt taitojaan suojatonta lasta vastaan. Masentavaa…

Taitaa käydä vain tässä jupakassa samoin kuin taannoin perusturvan autoavustusriidassa. Maksut oikeudenkäyntikuluineen olisivat kattaneet usean autoavustuksen myöntämisen, kun päätös eri oikeusasteineen saatiin kasaan.

Loppupelissä perusteettomat ja ”periaatteelliset” valitukset maksaa aina veronmaksaja – moninkertaisena.

Kuka lapsia suojelisi

Hämeenlinna

Päivän lehti

19.1.2020