fbpx
Uutiset

Koululaiset narrasivat kaloja Katumajärvestä

Jäällä pilkkijakkaralla nököttänyt Ruununmyllyn kuudesluokkalainen Markus Kaukola myönsi olevansa innokas kalastaja. Katumajärvestä hän narrasi kalaa pystypilkillä, jossa syöttinä oli kärpäsen toukka.

Ruununmyllyn koulusta valtakunnalliseen pilkkiviikkoon osallistuivat vuoropäivinä kaikki oppilaat. Tapahtumaa isännöi paikallinen kalastusyhdistys Kuhaveljet.

Jo aamusta oppilaita odottivat Kuhaveljien valmiiksi kairaamat avannot, pilkkivälineet ja syötit.

Kipinän kalastamiseen Markus Kaukola sanoi saaneensa isältään ja tätinsä mieheltä.

-Lajissa minua viehättää luonnonläheisyys ja aktiivinen tekeminen. Olen kalastanut Aulangonjärvellä ja Hauhonselällä, Markus kertoi. Parhaimman saaliinsa, 35 kirjolohta, hän muistaa saaneensa sukulaismiehen kanssa verkoilla.

Torstaina parituntiseen pilkkitapahtumaan osallistuivat Ruununmyllyn koulusta luokat 6 B ja 6 C. Tällä kertaa saalis jäi odotettua pienemmäksi, vain muutamaan sinttiin.

-Toiveissa oli nostaa 65 -senttisen jään alta Katuman kuuluisa porsas, vinkkasi luokanopettaja Matti Junninen.

Niksit nuorille

-Mikä tahansa kala käy. Olen pilkkinyt joskus aikaisemminkin, mutta saalista en ole onnistunut saamaan, kertoi Ville Sainio. Kesällä hän sanoi narraavansa kaloja virvelillä tai uistellen.

Kalaonnen kehnoutta pahoitteli myös Leevi Ukkola. Syötin pujottamisen koukkuun ja siitä kalan pois ottamisen hän sanoi sujuvan ongelmitta.

Kuhaveljien puheenjohtaja Arimo Matinmäen mukaan pilkkiviikon tarkoituksena on tutustuttaa nuoret kalastamisen saloihin ja antaa kalastuskerholaisille tilaisuus kokeilla valmistamiaan pyyntivälineitä.

-Kalansaaliin kannalta ei kahden pilvisen päivän lomaan jäänyt aurinkoinen sää ollut paras. Kalat pysyttelivät torstaina piilossa.

Ruununmyllyltä Katumajärvellä pilkkiviikon tapahtumaan osallistui noin 200 oppilasta. Viime viikolla kaloja narrasivat Pekolan koululaiset, Matinmäki kertoo. (HäSa)

Menot