fbpx
Uutiset

Koululaisilla huoli lähimetsän säilymisestä

Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen toteuttamasta kyselystä käy ilmi, että moni koulu ja päiväkoti on huolissaan lähimetsänsä säilymisestä.

Huoli lähimetsästä liittyi yleensä pelkoon siitä, että alueita saatetaan kaavoittaa osittain muuhun käyttöön, kuten asutus­ ja teollisuusalueeksi.

Luonnonsuojeluyhdistys toteutti Riihimäen ja Hausjärven koulujen ja päiväkotien lähimetsäkyselyn yhteistyössä kuntien kanssa. Kyselyyn vastasi Riihimäeltä 9 koulua ja 6 päiväkotia sekä Hausjärveltä 6 koulua ja 4 päiväkotia.

Koulut käyttävät metsää useimmiten ympäristöopin, biologian, maantiedon, liikunnan ja kuvaamataidon tunneilla. Päiväkodit puolestaan hyödynsivät metsää yleisimmin retkeilyyn ja ulkoiluun, leikkimiseen, luonnon tutkimiseen ja askartelumateriaalien keräämiseen.

Metsässä käytiin yleisimmin 1–2 kertaa kuukaudessa, mutta innokkaimmat päiväkodit ja kouluryhmät kävivät jopa useammin kuin kerran viikossa.

Vastauksissa esitettiin myös toiveita muun muassa linnunpöntöistä, polkujen alkupäihin sijoitettavista koirankakkaroskiksista sekä retkeilyä palvelevista rakenteista.

Kyselyn vastaukset toimitetaan molempien kuntien ympäristöpäälliköille sekä yhteenveto myös vastanneille kouluille ja päiväkodeille. Kunnat voivat käyttää tietoja apunaan muun muassa viheralueiden suunnittelussa ja kaavoituksessa. (HäSa)

Menot