Uutiset

Koulun laajennus aloitettiin liikuntasalin puolelta

Työt ovat täyttä päätä meneillään Rengon Kirkonseudun koululla. Jari Ahola ja Erkki Laitinen tekivät torstaina perustuksia uutta liikuntasalia varten koulun takana.

-Ison näköinen tästä tulee, he tuumivat.

Vastaava mestari Urpo Manner näyttää piirustuksista, että uudesta salista tulee reilusti kaksinkertainen vanhaan verrattuna.

-Ja korkeutta tulee kahdeksan metriä, hän kertoo.

Muillekin kuin kouluväelle

Vanhan liikuntasalin takaseinä on jo purettu. Uusi liikuntasali rakennetaan vanhan salin jatkeeksi.

Tulevaisuudessa uusi sali palvelee muitakin kuin koululaisia. Siellä voidaan pelata esimerkiksi kansallisen tason lentopallo-otteluita.

Kirkonseudun koulua sekä peruskorjataan että laajennetaan. Laajennusosia tulee kaikkiaan kolme. Vain rakennuksen länsipuolelle ei voida rakentaa lisää, sillä siellä on jo päiväkoti.

Rakennusurakan tekee forssalainen Rakennus Timo Pekka oy, jolle tämä on toinen työkohde Hämeenlinnan seudulla. Yritys voitti urakkakilpailun 4,8 miljoonan euron tarjouksellaan.

Forssassa ja Hämeenlinnassa

Rakennusliikkeen ensimmäinen Hämeenlinnan-kohde oli obduktio-osaston remontti Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

-Sen saimme valmiiksi syyskuun lopulla. Manner kertoo.

Muuten yhtiö on rakentanut Forssan seudulla.

-Olemme urakoineet muun muassa HK:lle, sairaalalle ja terveyskeskukselle. Olemme rakentaneet myös asuintaloja.

Rengon työmaalla ahkeroi nyt kahdeksan työntekijää, ja myöhemmin heitä tulee lisää. Osa on Rakennus Timo Pekan vakinaista väkeä, osa palkataan tätä urakkaa varten. Kaikki työntekijät ovat suomalaisia.

Kirkonseudun koulu on tällä hetkellä Rakennus Timo Pekan pääkohde. Forssassa on meneillään pienempiä rakennuskohteita.

Kaikki renkolaislapset samaan kouluun

Koulua laajennetaan kaiken kaikkiaan lähes 2 400 neliöllä. Lisäksi nykyisistä tiloista peruskorjataan 960 neliötä. Kun laajennus valmistuu, koulun pinta-ala on 3 680 neliötä.

Koulun pitäisi olla valmis joulukuun puolivälissä ensi vuonna. Näin renkolainen kouluväki pääsee muuttamaan takaisin kouluunsa kevätlukukauden alussa 2013.

Uuteen kouluun muuttavat tuolloin myös Nevilän ja Nummenkylän koululaiset, ja pikkukoulut lopettavat toimintansa.

Kirkonseudun koululaiset käyvät rakennustöiden ajan koulua väistötiloissa Rengon entisessä kunnanvirastossa ja Osuuspankin tiloissa. (HäSa)