Uutiset

Koulupäätöksillä on jo kiire

Normaalikoulun oppilaiden vanhemmat haluavat kiirehtiä uutta koulua koskevaa päätöksentekoa. Vanhemmat pelkäävät, että jos tilakysymyksiä pyöritellään vielä pitkään, jää opetuksen sisällön suunnittelu liian viimetippaan.

Normaalikoulu muuttaa ensi kesänä opettajankoulutuslaitoksen mukana Tampereelle. Sen tilalle perustetaan elokuussa 2012 uusi alakoulu, jolla ei ole vielä nimeä, rehtoria, henkilökuntaa eikä opetussuunnitelmaa.

-Tiloistakaan ei ole täyttä varmuutta, kun niistä ei ole saatu vielä päätöksiä. Yliopisto on antanut Hämeenlinnan kaupungille aivan epärealistisen aikataulun. Tilanne tuntuu ihan absurdilta, kuvailee tuntoja Normaalikoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Anu Tiilikainen.

Hän muistuttaa, että kouluun rekrytoitava henkilöstö joutuu luomaan toimintakulttuurin käytännössä nollasta. Vanhempainyhdistys onkin toivonut Normaalikoulun nykyisen henkilöstön – sekä vakituisten että määräaikaisten – suosimista valintaprosessissa.

-Koululla työskentelee useita määräaikaisia, joiden työsuhde ei jatku Tampereella. Olemme painottaneet, että nämä nuoret opettajat ja koulunkäyntiavustajat tultaisiin valitsemaan perustettavaan kouluun, koska he voivat siirtää hiljaista tietoa ja käytössä olleita toimintamalleja uusille opettajille.

Normaalikoulun vakituiset opettajat siirtyvät koulun mukana Tampereelle.

Neuvottelut kesken

Opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa kertoo, että neuvottelut Yliopistokiinteistöjen kanssa OKL:n ja Normaalikoulun tilojen vuokraamisesta ovat edelleen kesken. Seuraava palaveri asiasta on tänään perjantaina.

-Tarkastelemme kiinteistöä kokonaisuutena, mitä meidän kannalta olisi järkevää ja välttämätöntä lähteä haarukoimaan siitä itsellemme, Karrimaa toteaa.

Vanhempien ja henkilöstön keskuudessa on huhuttu, ettei poliitikoilla ole edes täyttä yksimielisyyttä uuden koulun perustamisesta nykyisiin tiloihin. Karrimaa ei osaa sanoa, mistä huhut ovat lähteneet liikkeelle.

-Tiedän vain, että kokonaisuudesta on käyty maanantaina keskustelua kaupunginhallituksessa. Toki olemme tehneet selvityksen myös siitä, voimmeko luopua koko tilan vuokraamisesta itsellemme ja jakaa Normaalikoulun oppilaat olemassa oleviin koulukiinteistöihin, mutta se ei tule onnistumaan, Karrimaa vakuuttaa.

Yksi esillä ollut mahdollisuus on siirtää Lyseon yläkoulu samaan pihapiiriin nykyisen Normaalikoulun alakoulun kanssa. Vanhempainyhdistys on vastustanut ajatusta yhtenäiskoulusta.

Lasten ja nuorten lautakunnan on tarkoitus päättää aiheesta kokouksessaan 25. lokakuuta.

Tapaaminen tulossa

Vanhempainyhdistys vetosi elokuussa kaupungin päättäjiin alakoulun pysymisestä jatkossa mahdollisimman paljon nykyisellään. Sen jälkeen yhdistys on ilmaissut halunsa olla mukana mahdollisimman paljon muutoksen suunnittelussa.

-Lähetimme kaupungille toiveen, että pääsisimme keskustelemaan tästä päätöksentekoprosessista, aikataulusta ja siitä, kuinka paljon voimme olla mukana uuden koulun perustamisessa, Tiilikainen kertoo.

Karrimaan mukaan yhdistyksen toiveisiin suhtaudutaan vakavasti.

-Olemme sopineet vievämme tätä prosessia heidän kanssaan hyvässä yhteistyössä eteenpäin. Pyrimme järjestämään tapaamisen mahdollisimman pian, Karrimaa sanoo. (HäSa)