Uutiset

Koulutuskeskus Tavastian seinät pullistelevat opiskelijoista

Tänä vuonna koulutuskeskus Tavastiaan oli ennätysmäärä hakijoita ja se näkyy myös ensi vuoden talousarviossa.

– Täyttöaste on noussut. Talousarvio tehdään 80 opiskelijaa suuremmalle määrälle kuin tämän vuoden budjetti, talousjohtaja Ossi Lapisto kertoo.

– Koska volyymi kasvaa, tuleva talousarvio ei ole suoraan vertailukelpoinen tämän vuoden budjetin kanssa.

Ensi vuonna Tavastiassa arvioidaan opiskelevan 2 020 toisen asteen opiskelijaa ja 400-500 aikuisopiskelijaa.

Lapisto arvelee, että nyt kannetaan hedelmää Tavastian määrätietoisesta työstä koulutustarjonnan monipuolisuuden ja tuloksellisuuden kasvattamisessa.

Viime vuonna Tavastia palkittiin valtakunnallisella tuloksellisuuspalkinnolla. Tänä vuonnakin sen saaminen oli hilkulla. Kun kuusi oppilaitosta palkittiin, Tavastia oli seitsemäs.

Investointipuolella valmistaudutaan keskittämään koulutuskeskus Tavastian toiminnot Hattelmalan alueelle.

Tavastia tavoittelee omistukseensa vanhaa teknillisen oppilaitoksen toimitilaa Jaakonkadulla. Sen hinta on haarukoitu kahdeksaan miljoonaan euroon. Myös entisen aikuiskoulutuskeskuksen tilojen omistuksesta käydään neuvotteluja.

Toisen asteen kampus

Kun kaupan ja hallinnon ala sai muutama vuosi sitten uudisrakennuksen Hattelmalaan, sinne on vähitellen syntymässä toisen asteen koulutuksen kampus.

– Myös koneita ja laitteita uudistetaan jatkuvasti, jotta oppilaitos pysyy siltä osin kilpailukykyisenä. Tärkeintä on kuitenkin opetuksen sisältö. Nykyään meillä on tarjota varsin monipuolinen valikoima koulutusta, talousjohtaja Ossi Lapisto kehuu.

Tavastia arvioi ensi vuoden toimintatuotot 20,3 miljoonaan euroon. Kasvua siinä on reilut 1,2 miljoonaa euroa. Toimintakulut ovat noin 18,9 miljoonaa, jossa on kasvua noin 0,9 miljoonaa. Varauksia kasvatetaan 0,6 miljoonalla. Näin varaudutaan Jaakonkadun kiinteistön ostoon.

Päivän lehti

4.4.2020