Uutiset

Kova peli on …taas edessä

Joka ottelu on tärkeä ja tuloksen veikkaaminen on äärimmäisen vaikeata.

Näin on tämän kauden jääkiekon SM-liigassa, jossa kamppailu runkosarjan parhaista paloista käy aina vaan kiivaampana.

HPK saa tiistaina Rinkelinmäelle vieraakseen hallitsevan maan mestarin jyväskyläläisen JYPin. kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät, että edessä on jälleen kova kamppailu sarjapisteistä.

– Odotettavissa on erittäin kova kamppailupeli, jossa luisteluvauhti on tosi kova. JYP on parantanut puolustuspelaamistaan. Esimerkiksi se sai lauantaina Lappeenrannassa SaiPan tosi ahtaalle (JYP voitti 3–0). Meidän on tehtävä suuri työ, jos aiomme taistella itsellemme kolme pistettä – mikä tietysti on tavoitteenamme, arvioi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Jääkiekkoilijoilla on edessä tiukka rypistys seuraavien viikkojen aikana. Arvonen on kuitenkin tyytyväinen, kun liiga palaa normaaliin päiväjärjestykseen.

– Edessä on kolmen ottelun viikko. Kiva päästä taas normaaliin rytmiin.

NHL alkaa ja se tietää pieniä muutoksia monen liigajoukkueen kokoonpanoon. HPK:sta Antti Miettinen ja JYPistä Lars Eller ja Rich Peverley pelöaavat seuraavaksi NHL-ottelun.

– Ei meille NHL:n alkamisella ole hirveästi vaikutusta. Mietsulle toki iso kiitos peleistä kotikaupungin joukkueessa. Pieniä ketjumuutoksia tulee, mutta niistä enemmän tiistaina, Arvonen miettii.

Kerhon kakkosketjua johtanut Tuomas Vänttinen saanee JYP-otteluun uudet laiturit. Hänen rinallaan hyökkäsivät Marko Luomala ja Borna Rendulic ainakin maanantain harjoituksissa.

HPK:n sairaslistalla ovat Juha Alen ja Jesse Saarinen. Saarinen saattaa päästä mukaan jo ensi viikon HIFK-otteluissa, mutta aika senkin näyttää. Nuorten MM-kisoista palanneet Juuso Vainio ja Robert Leino saavat huilata ainakin vielä tiistain.

Kerhon hyökkääjä Antti Aarnio odottaa tiistai-illan peliltä kovaa intensiteettiä ja myös vauhtia.

– Sellaista peliä, jossa itse olen aina viihtynyt, hyvänä luistelijana ja kovana taklaajana tunnettu Aarnio naurahtaa.

– Meidän on saatava kiekko vastustajan isojen ja kankeiden puolustajien selän taakse. Röyhkeästi on pystyttävä menemään vastustajan maalille. Lisäksi meidän on pelattava kurinalaisesti, hän tuumaa. (HäSa)

Asiasanat

Mainos