Uutiset

Kova rääkki toi hopeaa

Hämeenlinnalainen kehonrakentaja Teemu Vuorinen pääsi lauantaina Lahdesta kotimatkalle SM-hopeamitalistina. 33-vuotias Vuorinen oli toinen 90 kilon sarjassa.

– Voitto jäi parista pisteestä kiinni, joten vähän jäi vaivaamaan. Tähänkin pitää olla kuitenkin tyytyväinen, Vuorinen sanoi kilpailun jälkeen.

SM-kullan voitti tamperelainen Harri Forsberg, ja pronssi meni Rovaniemen Sami Jaukkurille.

– Lihasmassasta en hävinnyt, vaan kireys vaikutti. Voittaja oli piirun verran kireämpi. Muuta selitystä ei voi olla, hopeamitalisti analysoi.

Elite Classic Gymin miehen urakka alkoi jo perjantaina punnituksella.

– Kilpailu oli aika rankka. Punnitus oli perjantaina, ja painoni oli aamulla 93,5 kiloa. En voinut syödä enkä juoda mitään koko päivän aikana. Illalla olin puntarissa 89,9 kiloa eli sata grammaa vaille, että pääsin painoluokkaan. Päivän jälkeen olin aika puhki ja jouduin tankkaamaan. Kisapäivään asti olin ilman nesteitä, Vuorinen kertasi.

Kilpailupäivä alkaa käytännössä jo aamulla. Jokainen suupala on tarkkaan mietitty, jotta kilpailulavalla ollaan parhaassa mahdollisessa kunnossa.

– Omaan kisapäivääni kuuluu aamulla runsas aamupala. Sen jälkeen olen syömättä ja juomatta monta tuntia, noin viisi, ennen kisahetkeä. Kilpailuun mennään aika tyhjänä. Tunti-puolitoista ennen kilpailua tankkaan suoloja ja sokeria koneeseen, jotta saan suonet esiin. Se meni kyllä ihan putkeen. Minulla oli kisoissa todella hyvät paineet. Olen kuntoon tyytyväinen, se oli paras mahdollinen ikinä tähän mennessä, Vuorinen sanoi.

Välivuosi edessä

Vuoden 2014 kilpailuissa Vuorista ei nähdä kilpailulavalla, mutta vuotta myöhemmin miehen on tarkoitus palata huipulle.

– Ensi vuosi on ehdottomasti välivuosi. Kerään lihaksia ja parannan heikkouksia. Syön hyvin ja treenaan kovaa. Vuonna 2015 olen todennäköisesti taas lavalla. Toisin sanoen työt siis jatkuvat, Vuorinen kertoi.

Niin ikään Elite Classic Gymiä edustava hämeenlinnalainen Jari-Pekka Kela oli 80 kilon sarjassa neljäs. Sarjan mestaruus meni jomalalaiselle Lucas Matssonille ennen Tampereen Janne Utrilaa ja vantaalaista Kari Tarvaista. Yli 90-kiloisten sarjan mitalikolmikkoon pääsivät mestari Mikko Ovaskainen (Joensuu), kakkonen Kille Kujala (Tampere) ja pronssimies Tuomas Takalo (Rovaniemi). Naisten avoimen sarjan suomenmestari oli helsinkiläinen Marjo Mieskonen ennen tamperelaista Anna Hyväristä ja kuopiolaista Anne Kerästä. (HäSa)

Asiasanat

Mainos