Uutiset

Kovakuntoinen Ässät Kerhon vieraaksi

Porin Ässien peli on kulkenut viime aikoina mainiosti. Torstaina Ässät löylytti SaiPaa kotihallissaan peräti 7–1.

Myös HPK sai käännettyä pelinsä voittavaksi SaiPan kustannuksella viikko sitten Lappeenrannassa. Toisen peräkkäisen jatkoaikavoittonsa HPK otti hyvän esityksen jälkeen JYPistä tiistaina Rinkelinmäellä.

Ässät on taulukossa kuudentena ja HPK yhdentenätoista ennen lauantain koitosta, Lauantaina joukkueet ovat vastakkain Ritariareenassa.

– Meillä on vastassa erittäin hyvä joukkue. Ässät liikkuu hyvin ja on fyysinen, arvioi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kerho tarvitsee pisteitä, jotta se pysyy mukana play off -junassa. Kolmen pinnan voitot olisivat nannaa. Edellisestä sellaisesta on jo aikaa, se oli viime vuoden juttu.

– Olemme pelanneet jo neljä–viisi ottelua hyvin ja olisimme varmasti ansainneet kolmen pinnankin voittoja. Ne ovat kuitenkin meitä vielä kiertäneet, Arvonen tuumaa.

Arvosen mukaan HPK:n liigajoukkueen toiminnassa on ollut koko ajan hyvä meininki – silloinkin kun joukkue tarpoi tappioputkessa.

– Ei se henkiselle puolelle suuremmin vaikuttanut. Tietysti voittojen nappaaminen on tärkeätä, itseluottamuskin on silloin korkealla.

Juha Koivisto hyökkää HPK:n nelosketjussa, joka on ollut pelistä toiseen hyvässä tikissä. Koivisto tunnetaan alivoiman spesialistina ja kovana työntekijänä.

– Ainahan sitä pyrkii antamaan kaikkensa peliin. Se on se meikäläisen juttu ja lähtee selkäytimestä, Koivisto tuumaa.

Maalinteko on kiikastanut Kerholla ja myös duunariosaston taistelija voisi osua paremmalla prosentilla paikoistaan.

– On vaan pelattava yksinkertaisesti. Laukauksiin on saatava enemmän laatua, hän pohtii.

Vänttisellä silmävamma

HPK pelaa lauantaina liki tutulla kokoonpanolla. Joukkueen kapea materiaali ei edes anna mahdollisuutta sen kummempaan rotaatioon.

Yksi on kuitenkin yhä poissa. Ikitaistelija Tuomas Vänttinen sai saipalaisen mailasta viime lauantaina sen verran pahasti, että pelit ja treenit saavat vielä odottaa. Tosin Vänttinen oli mukana Kerhon maanantain harjoituksissa ennen kuin meni lääkärin tutkittavaksi.

– Perussuomalainen mieshän ei mene kirveelläkään lääkäriin enne kuin jalat edellä. Vänttisellä on silmävamma. Hänellä täysi harjoitus- ja liikkumiskielto tämän viikon. Maanantaina mies menee taas tutkimuksiin.

Yksi pelaaja on HPK:ssa vaihtunut sitten edellisen ottelun.

– Ainoa muutos on, että Klaus Järvinen korvaa Joni Myllykosken, Arvonen sanoo.

Myllykoski lähti Kerhosta Tanskaan ja Järvinen tuli HPK:n toiseksi maalivahdiksi TPS:n organisaatiosta. (HäSa)

Asiasanat