fbpx
Uutiset

Kovasta kiristä laiha lohtu

Yksi maali ilman maalivahtia pelattaessa on aina makeaa herkkua. Kahden maalin takaa tasoihin on jo euforiaa lähentelevä tunne.

HPK oli lähellä tehdä tämän tempun Helsingissä. Teemu Rautiainen viimeisteli 2-3-kavennusmaalin ajassa 58.13, ja minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen HIFK:n häkissä, mutta tuomarin käsimerkit olivat saman tien selvät: käsiohjaus, ei maalia.

Taululle jäi siten HIFK:n voitto lukemin 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

-Tuosta se meni, kiinteällä kädellä, hyökkääjä Kari Sihvonen sanoi taputtaen käsivarttaan.

-En siinä paljon ehtinyt kättä liikuttaa, mutta en kyllä sääntöjäkään tiedä, hän totesi rauhallisesti.

Otteluvalvoja Lasse Vanhasen mukaan videolta näkyi selvästi, että hylkäys oli oikea tuomio. HPK:n ryöstöretken onnistuminen jäi pienestä kiinni.

-Kokonaisilmeeseen ja taisteluilmeeseen tyytyväinen, mutta korjattavaakin jäi, esimerkiksi syöttöjen laatu. Laiha lohtu nolla pistettä, päävalmentaja Harri Rindell harmitteli.

Momentum meni

Kerholla oli vastassa hirmuvireinen joukkue. Neljännen perättäisen voittonsa ottanut HIFK oli pelikieltojen rokottama, mutta kun riveissä on sellaisia pelimiehiä kuten Granlundin ihmeveljekset, oli helsinkiläisten hyökkäystehokkuus jälleen kova.

Avausmaali oli esimerkki veljesten saumattomasta yhteistyöstä. Nopeassa hyökkäyksessä Markus Granlund heitti syötön keskelle, isoveli Mikael latasi suoraan vauhdista yläkulmaan.

Toisen erän avauspuoliskolla Kerho oli selvästi isäntiä väkevämpi, ja tulostakin tuli.

HIFK:n löysän päätypelaamisen seurauksena Teemu Rautiainen pääsi tarjoilemaan Jan-Mikael Juutilaiselle. Kiekko pomppi Juutilaisen jaloista maaliin, minkä vuoksi osumaa veivattiin videotarkistuksessa minuuttikaupalla ennen hyväksymistä.

HPK olisi tarvinnut vahvasta vaiheestaan toisenkin maalin. Kun se ei onnistunut, tuli noutaja.

Erän puolivälissä HIFK sai ensimmäisen ylivoimansa ja rankaisi heti. Kimmo Kuhta tarjosi nappisyötön, Ville Peltonen viimeisteli.

-Onnistuimme tukahduttamaan HIFK:n avauspelin, mutta sitten tuli musta hetki juuri siihen kohtaan, kun meillä oli niin sanotusti momentum. Nämä ovat pieniä marginaaleja, Rindell sanoi.

– Se ylivoimamaali jäi harmittamaan. Kuvio oli skoutattu hyvin, tiedettiin odottaa sitä poikittaissyöttöä, mutta silti Peltonen jäi ihan vapaaksi.

Piilolinssitkin putoilivat

Heti 2-1-osuman jälkeen käytiin kohtalon sekunteja. Kerhon Ville Hämäläinen sai aloituksesta Mikael Granlundin mailan kasvoihinsa, mutta tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

-Mailan tuppi siihen osui kipeästi, ja piilolinssikin putosi samalla. Erotuomaritarkkailija näki, että se oli olkapää joka osui. No, se tilanne oli ja meni, Rindell tokaisi.

Alle minuuttia myöhemmin Granlund viimeisteli illan toisen osumansa upealla rannevedolla.

Sitä seurannut aikalisä ei piristänyt Kerhoa. HIFK pelasi jämäkkää ja tarkkaa peliä. Vasta ottelun loppuhetkillä alkoi taas tapahtua, ja Kerhon pyörityksessä oli juonta, mutta Rautiaisen kavennusmaali jäi laihaksi lohduksi.

Vain savu jäljellä

HIFK on viime päivät ollut joukkotappelukohun ytimessä, mutta keskiviikon kamppailun jälkipuinnissa asia sivuutettiin lähes tyystin, vaikka neljä pelaajaa oli pelikiellossa.

-Maanantaina asiasta puhuttiin ja sovittiin, että tulee mitä tulee, keskitytään omaan tehtävään. Muuten lähtee fokus väärään suuntaan. Tiesimme, että heillä on joka tapauksessa vahva, 19 hyökkääjän rinki, Rindell huomautti.

HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen oli toimitsijakiellossa, joten valmennusvastuun kantoivat apuvalmentajat Pasi Sormunen ja HPK-taustainen Antti Pennanen.

-Tärkeä voitto. HPK pystyi eliminoimaan syöttöpeliämme, ja kiekollinen peli uupui. Avauskympin jälkeen oli huonompi vaihe, mutta viimeinen erä oli meiltä kylmää, tylyä pelaamista. Se oli hyvää, Sormunen summasi.

Menot