Uutiset

Kovasti uudistunut HPK pääsi jääharjoittelun makuun

– Hyvä meininki, vakuuttaa HPK:n jääkiekkoliigan joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen, kun porukka palasi maanantaina sorvin ääreen kesälomaltaan ja pääsi iltapäivällä jo jääharjoitustenkin makuun.

Tästä alkoi tiukka rypistys kohti syyskuun puolivälin liiga-avausta. Kotiyleisölleen Kerho esittäytyy lauantaina kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Ritariareenassa. Vastaan tulee kova KHL:n joukkue Sibir Novosibirsk.

– Meillä on 1–2 tapahtumaa päivässä. Tällä viikolla pidämme testit, harjoittelemme ja tarkoitus on pelata hyvä peli lauantaina, Pennanen sanoo.

HPK:n porukka on koossa ja Hämeenlinnassa. Ihan kaikki eivät kuitenkaan ole vielä pelikunnossa. Niko Kapanen, Petteri Nikkilä, Henrik Forsberg ja venäläispuolustaja Kirill Tulupov kuntoutuvat vammoistaan pelikuntoon kaikessa rauhassa.

– Lalli (Kapanen) pelaa ensimmäisen harjoituspelinsä elo-syyskuun vaihteessa. Hän pääsee harjoittelemaan täysipainoisesti elokuun puolivälistä alkaen, selvittää Pennanen, jonka mukaan Kapanen on kuntoutunut jalkaoperaatiostaan etuajassa.

– Hän on toipunut, kuten ammattilaisilla se menee.

Nikkilällä on Pennasen mukaan pieni olkapäävamma.

– Hän pääsee kunnolla mukaan parin viikon päästä. Foppa (Forsberg) on myös toipilas viime kauden vammansa jäljiltä.

Tulupovin nilkka murtui jo viime kaudella.

– Hän sai vammastaan ensin väärän diagnoosin. Miehen nilkka kuvataan tiistaina. Silloin nähdään, onko se luutunut. Toivottavasti kaikki menee hyvin, Pennanen aprikoi.

Pennanen vaikuttaa tyytyväiseltä joukkueeseensa.

– Meillä pelaajabudjetti on haasteellinen (1,6 miljoonaa euroa). Siihen nähden olemme onnistuneet joukkueen rakentamisessa. Meillä on kokeneita ja jo tasonsa näyttäneitä pelaajia. Ja kun HPK haluaa menestyä, meidän on osattava hankia joukkueeseen tulevaisuuden huippupelaajia.

Hän on tyytyväinen, kun joukkueessa on johtavia pelaajia kuten Kapanen.

– Hyvä, että totuuden puhujia on kopissa. Se auttaa paljon valmentajia.

Sakari Mannisen ympärillä on huhuja piisannut kesänkin aikana. Hän pelasi viime kauden lopun Oulun Kärpissä lainalla. Tiettävästi Kärpät olisi halunnut saada Mannisen Kerhosta ensi kaudeksikin.

– Asioista on sovittu. Manninen on täällä ja sillä hyvä, Pennanen kuittaa.

Tässä vaiheessa kautta ei tulevista tavoitteista kannata sen kummemmin puhua. Pennanen kuitenkin myöntää, että on kova pettymys, ellei Kerho ensi keväänä pelaa pudotuspeleissä.

– Isossa kuvassa on muita tavoitteita – pelaajien ja pelin kehittämistyö. Voisimmeko saada siihen jotain sellaista, mitä suomalaisessa kiekkoilussa ei ole ennen ollut. Sellaisesta voisimme saada kilpailuetua.

Pennanen sanoo suoraan, että yksi merkittävä tavoite on kerholaisen kulttuurin vahvistaminen ja kehittäminen.

– Toiminnan on oltava hyvähenkistä niin seuran sisällä kuin myös ulospäin. Vaatimustason olisi oltava kovaa luokkaa. Menestyminen edellyttää myös hyvää yhteistyötä kaikkien kesken. Myös organisaatiota ja oloja on koko ajan kehitettävä ammattimaisemmaksi.

Pennasen mukaan HPK:n identiteettiin kuuluu hyvä kiekollinen peli.

– Sitä meidän on kunnioitettava. Vauhti tulee kasvamaan. Sekä yksilö- että viisikkotasolla pyritään pelaamaan nopeammin.

Päävalmentaja muistuttaa, että menestyvää joukkuetta kantavat hyvä maalivahti- ja puolustuspeli.

– On mietittävä, kuinka kiinnostuneita olemme olleet yksilön puolustuspelitaidon kehittämisestä. Sieltäkin voisi tulla meille kilpailuetua, hän sanoo.

HPK on uudistunut viime kaudesta oikeastaan kauttaaltaan. Uusia pelaajia on paljon, koko valmennus on uusiutunut ja yhtiöllä on myös uusi toimitusjohtaja (Antti Toivanen).

Pennasen lisäksi valmennusjohtoon kuuluivat pelaajauransa lopettanut Antti Miettinen, kokenut Timo Turunen ja maalivahtivalmentaja Juha Lehtola. HPK-taustaa porukasta löytyy. Pennanen työskenteli Kerhon A-nuorten vastuuvalmentajana viimeksi vuonna 2009. Miettinen on HPK:n kasvatti kiireestä kantapäähän ja Lehtola torjui aikoinaan Kerhon juniorijoukkueiden maalivahtina.

Pennaselle muutto Hämeenlinnaan ja tuttuun kotiin oli helppo.

– Hyvä, että aikoinaan tuli täältä kuitenkin lähdettyä. Matka on kasvattanut ja kehittänyt minua, hän sanoo. HäSa

 

 

 

 

 

Asiasanat