Uutiset

Kovilla peleillä kauteen

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue pelaa kauden ensimmäiset SM-sarjaottelunsa viikonvaihteessa. Joukkue kohtaa lauantaina Keravalla KJT:n ja sunnuntaina kotikaukalossaan Metritiski-areenassa hallitsevan mestarin Espoon Bluesin.

Kerhon kausi päättyi viime kaudella mukavissa tunnelmissa Oulussa. Pronssimitalit kaulaansa saaneet pelaajat päättivät jo tuolloin, että seuraavalla kaudella tavoitellaan kirkkaampia mitaleita.

– Seuraavaa askelta lähdetään ilman muuta tavoittelemaan. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa ja saanut vahvistuksiakin. Kokemustakin meillä on taas vuotta enemmän, muistuttaa joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

HPK on valmistautunut kauteen osittain uusin elkein. Joukkue on kohdannut harjoituskaudella entistä enemmän poikien ja miesten joukkueita.

– Kovia pelejä saimme alle muun muassa Berliinissä, jossa pelasimme yhden ottelun OSC Berliinin miesten joukkuetta vastaan ja kaksi ottelua seuran naisten joukkuetta vastaan. Se reissu oli erittäin antoisa kokemus. Voitimme miesten joukkueen ja toisen ottelun naisia vastaan, ja toinen päättyi tasan. Reissu yhdisti hyvin porukkaamme, ja saimme taas myös kansainvälisiä kontakteja, Julkunen kertoo.

Naisten SM-sarjajoukkueista Kerho on kohdannut harjoituskaudella vain Bluesin ja Ilveksen.

– Bluesilta saimme pataan ja Ilveksen kanssa pelasimme tasan. Ilves-ottelu oli melkoinen kokemus, sillä uusilla sääntötulkinnoilla molemmat joukkueet saivat jäähyjä lähes jokaisesta kontaktista. Saa nähdä, miten joukkueiden pelit SM-sarjassa lähtevät sujumaan, Julkunen pohtii.

Brown ja Tapani kovia vahvistuksia

HPK:n ringissä on harjoitellut seitsemän uutta pelaajaa. Hyökkäyspeliin vauhtia ovat tuoneet yhdysvaltalainen Kristina Brown ja HPK:n pronssijoukkueessa jo kaksi vuotta sitten pelannut Susanna Tapani. Uusista puolustajista valmentaja Julkunen nostaa esiin KJT:sta tulleen Marjut Klemolan.

– Tapani on kova vahvistus meille, ja hänen taitonsa tietävät kaikki. Myös Brown on nopea pelaaja, joka periamerikkalaisen tyyliin on vauhdikkaasti ylhäällä ja alhaalla. Japanilainen Miho Shishiuchi on ollut myös hyvä. Marjut Klemola on puolestaan noussut heti kärkipakistoon, Julkunen sanoo.

Julkunen muistuttaa, että myös moni jo viime vuonna Kerhossa pelannut kiekkoilija on parantanut menoaan.

– Anniina Kaitala on ottanut taas harppauksen eteenpäin. Mielenkiintoista on myös nähdä, mihin yltää maajoukkuerinkiin palannut kokenut Emmi Leinonen, Julkunen aprikoi.

Pronssiin ei tyydytä

Kerhon kapteeni Riikka Noronen odottelee mielenkiinnolla alkavaa kautta. Jo kuudetta vuotta Hämeenlinnassa pelaava hyökkääjä on juhlinut Rinkelinmäellä muun muassa kevään 2011 mestaruutta. Tälläkin kaudella Noronen joukkoineen on asettanut tavoitteet pitkälle kevääseen.

– Jos viime keväänä yllätimme pronsseilla, niin nyt sitten kurotetaan vieläkin korkeammalle. Olemme saaneet hyviä vahvistuksia ja junnutkin ovat taas vuoden kokeneempia, Noronen sanoo.

Myös Emmi Leinonen uskoo Kerhon menestyvän.

– Koko joukkue uhkuu positiivista menoa. Todellisen tasonhan näemme vasta, kun pelit alkavat, mutta ainakin harjoituskaudella fiilis on ollut hyvä, Leinonen kuvailee.

HPK pelaa syksyn ensimmäisen SM-sarjan kotiottelunsa Bluesia vastaan Metritiksi-areenassa sunnuntaina kello 14. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic