Uutiset

Kovin huutaja lypsää vähiten

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) on suivaantunut elämänlaatulautakunnan puheenjohtajalle ja puoluetoverilleen Ulla Appelrothille lautakunnan päätöksestä jakaa toiminta-avustuksia kulttuurille lähes sama summa kuin edellisvuonna.

Kiemunki perustelee asiaa omasta näkökulmastaan sillä, että liikunnan seuratoiminnan tuet, jotka kohdistuivat pelkästään lapsiin ja nuoriin on pyyhkäisty kokonaan pois.

Ei tietysti ole reilua, että liikuntajärjestöjen avustuksista karsittiin lähes 80 000 euroa. Mutta Kiemunki on myös Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n hallituksen jäsen. Yhtiö sai rankasti ylimitoitetun avustussumman, mikä lienee painavin syy urheiluseurojen avustusten leikkaamiseen.

Loppukesällä elämänlaatulautakunnan varapuheenjohtaja Lulu Riikonen(kok.) esitti, että lautakunta siirtäisi halliavustuksista 100 000 euroa lasten ja nuorten lautakunnalle. Kokoomuksen ykkösketju enkelikuoroineen puuttui peliin ja ilmoitti valtuutetulle, ei käy, etkä tuo esitystäsi valtuustoon.

Allekirjoittanut esitti Lulu Riikosen käsikirjoituksen lehterin taputuksilla valtuustoon, mutta paikalliset Matti ja Teppo-puolueet käveli puhtaasti yli.

Huvittavinta kokoomuksen ja demarien paikallispolitikoinnilla on vähän sama tilanne kuin ennenvanhaan lehmikarjan yhteislaitumella. Se, joka huutaa eniten, lypsää vähiten.

Annan pikku vinkin teille, jotka nyt jo teette vaalityötä eduskuntaan. Kun istutte kaupungin vip-aitiossa ryystämässä konjakkia veronmaksajien piikkiin, kannattaako muiluttaa jatkuvasti fiksuja lautakunnan naisjäseniä, jos he ajattelevat omilla eivätkä puolueen aivoilla.

Toiseksi kannattaako olla kilpaurheilun juoksupoika jos samaan aikaan kaupunki tinki 25:n ulkojään jäädyttämisestä ja sadan kilometrin retkilatujen kunnossapidosta.

Hämeenlinnan kaupunki jakaa joka vuosi ympäristöpalkinnon. Esitin eilen ympäristö- ja rakennuslautakunnan kokouksessa, että se annetaan tänä vuonna Hattelmalan kyläyhdistykselle.

Perusteluna on viimeviikkoisen Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten jutun otsikko: Itsepäinen äijäkööri.

Pentti Pietilä

valtuutettu (kesk.)

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic