Uutiset

Köyliö näytti pelaamisen mallia

91 tuotua juoksua.

Köylien Lallien kärkietenijä Laura Jokinen on tuonut tuon huikean määrän juoksuja naisten suomensarjan etelälohkon 17 ottelussa. Samaan aikaan Paukun naisten koko joukkueen vastaava luku on 180. Jokinen toi juoksuistaan viisi keskiviikkoiltana, kun sarjakärki haki täydet pisteet sateiselta Hämeensaaren kentältä 2–0 (11–0, 7–1) lukemin.

Vierailijoiden ylivoimaa tukevat myös tilastot. Köyliö vei kolmostilanteet 25–4, kotiutti etenijöitä huikealla 81 % teholla ja merkkautti jokaiselle 12 pelaajalleen vähintään yhden tehopisteen. Samaan aikaan Paukun Maija Rinnetielle merkittiin vain yksi kärkilyöntiyritys. Se onnistui – tosin hutilyönnillä – ja näin hyvän ulkopelin pelanneen Rinnetien kärkilyöntiprosentiksi muodostui täysi 100.

Paukun ainoa juoksu syntyi vasta toisen jakson viimeisessä sisävuorossa kahden palon tilanteessa. Köyliö heitti polttotilanteessa pallon tenniskentän aitaan ja Heidi Nieminen kipitti harhaheiton turvin kotipesän suojiin. Seuraava lyönti päättikin jo ottelun, kun Laura Surakan hönkäisy napsahti suoraan ykkösvahdin räpylään.

Kokeneita pelaajia vilisevä Köyliö esitti todella kypsää pesäpalloa 35 paikalle vaivaantuneelle naispesäpallon tosifanille. Nousukarsintoihin matkaavalle joukkueelle voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta. Jo illan esityksellään joukkue sijoittuisi ykköspesiksessäkin kärkipään tuntumaan.

Vaatimaton Jokinen

– Se oli minulta sellainen peruspeli. Hieman ehkä sateinen keli vaikutti esityksiini. Tietenkin aina parantamisen varaakin löytyy, jutteli Köyliön superetenijä sateenvarjon suojissa.

Jokinen jakoi kiitosta omasta ja joukkueensa onnistuneesta kaudesta laajalle rintamalle.

– Vaihtajat ovat onnistuneet tällä kaudella hyvin. Tietenkin kotiuttajiemmekin on pitänyt onnistua, kun juoksuja on tullut niin paljon. Kai se juoksu minulla kulkee myös ihan mukavasti. Meillä on lisäksi pelaajia, jotka ovat pelanneet jo monta vuotta korkeimmilla sarjatasoilla.

Ulkopelissä kakkospolttajan tontilla laajalla alueella liikkunut Jokinen raotti varovasti myös Köyliön tavoitteita.

– Tavoitteemme oli ensin runkosarjasta jatkopeleihin pääseminen. Ehkä se nousukin on tällaisella pelillä mahdollinen.

Surakka ei selitellyt

Paukun pelinjohtaja Ilkka Surakka myönsi reilusti joukkueiden tasoeron ja kehui myös Jokisen esitystä illan ottelussa.

– Köyliö oli hyvä. He löivät merkistä väliin. Me pelasimme hyvää ulkopeliä. Kaveri oli vaan parempi.

– Jokinen pystyisi tällä hetkelläkin pelaamaan superpesiksessä. Hänellä on lyönneissään monipuolinen valikoima, josta puuttuu vain pienet kentällemenolyönnit. Jokiselta ei tule ikinä pesiltä huonoa lähtöä, kehui Surakka auliisti vastustajan vikkelää etenijää.

Surakka löysi rumista loppulukemista huolimatta myös omasta joukkueestaan onnistujia.

– Kyllähän meidän ulkokentällämme lähes kaikki olivat hyviä. Sisäpelimme hieman kärsi sateesta. Nallipyssymme eivät aivan riittäneet tätä vastustajaa vastaan. Siinä se ero joukkueiden välillä tulee vielä toistaiseksi.

Paukku pelaa kauden viimeisen ottelunsa tulevana sunnuntaina Helsingissä nousukarsintoihin tähyävää Puna-Mustia vastaan.

– Lähdemme nauttimaan siitä ottelusta ja kiusaamaan PuMua, lohkaisi Surakka. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020