Uutiset

Kremlin kellot tuskin kumuavat Katajanokalla

Ruotsinlaivoilla lienee näinä päivinä tungosta, kun kriittisimmät anti-väyrysläiset poistuvat maasta.

Kun P. Väyrynen oli ammoin presidenttiehdokkaana, tässäkin kaupungissa moni ihan täysjärkisenä pidetty ihminen ilmoitti muuttavansa Ruotsiin, jos hänestä tulee presidentti.

Toimittaja Aarno ”Loka” Laitinen puolestaan lupasi lähteä maanpakoon Pohjois-Koreaan, jos näin käy.

Ei tullut Paavosta pressaa, mutta ministeri sentään. Kenenkään ei siis ole syytä lähteä Ruotsiin, mutta jos häntä vieroksuvat ovat vähänkään sanansa mittaisia, he muuttavat ainakin Ahvenanmaalle.

Pohjois-Korean kovia kokeneen kansan ei onnekseen tarvitse ottaa Laitista elätikseen, mutta kyllä hänenkin vähintään Albanian viisumia on syytä anella.

Ulkopolitiikasta omasta mielestään jotakin ymmärtävät kiivailijat ovat kuulevinaan Kremlin kellojen kumua Merikasarmin vaiheilta Katajanokalta. Näin siksi, että ulkoministeriksi nousi Kekkosen ajan kasvatti Ilkka Kanerva. Hänen työparikseen ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeriksi kasarmiin marssii äskenmainittu Väyrynen.

Kokemusta ei kannattaisi vähätellä, sillä Kanervan ja Väyrysen kaltaisia latvakkaita aarnipuita ulkopolitiikan alalla ei liian kanssa ole olemassa.

On pelkästään isänmaalle onneksi, että kuusikymppiset konkarit katsovat edes vähän nuorisoketjun perään. Hehän väänsivät ulkopolitiikkaa jo silloin, kun monet nykyiset ministerit katselivat vielä Niksulan televisiota ja saivat unihiekkaa silmiinsä Pikkukakkosen itäsaksalaiselta Nukkumatilta.

Eikä Kremlissäkään ole samoja isäntiä kuin silloin ennen. Siellä ei enää suunnitella maailmanvallankumousta saati kaikkien revisionistien ampumista.

Ulkopolitiikan hihhuliukot voivat nukkua yönsä rauhassa.

Suuret ikäluokat pitivät muutenkin hyvin puolensa Vanhasen kakkoshallituksen salkkujaossa. Kuudenkympin kahden puolen olevia naisia ja miehiä on rivissä liki kolmannes.

He ovat varmistamassa, että suurten ikäluokkien eläköityminen sujuu luonnikkaasti ja eläkkeet maksetaan nurkumatta. 1940-luvulla syntyneet ovat ahkeria äänestäjiä päin vastoin kuin heitä nuoremmat. Pitäähän aktiivisuus jotenkin palkita.

Näitä politiikan turbodieseleitä pehmentää nuorisoketju, kolmikymppiset nuput. Heistä on viime päivinä paljastunut myös inhimillisiä piirteitä.

Jokaäidin ihannevävy Jyrki Katainen (kok.) kärähti tupakanpoltosta hallitusneuvottelujen aikana. Mies savusi pylväitten takana, josta armoton television kameramies hänet paljasti. Varmaankin demari.

Keskustan sähköorava Paula Lehtomäki puolestaan varttoo taas. Naistenlehdille, tiedottavalle viihteelle, on tiedossa runsauden aika, kun vielä kaksi kokoomusministeriä odottaa adoptioalasta Kiinasta.

Voit tätä onnen ja täyttymyksen aikaa!

Päivän lehti

2.6.2020