fbpx
Uutiset

Kriisistä riemuun parissa päivässä

Jääkiekko on siitä metka peli, että siinä tapahtuu paljon ja nopeasti – yhdessä ottelussa ja myös pelien välillä.

Viime keskiviikkona HPK julistettiin jo kriisijoukkueeksi, kun Ilves pelasi Hakametsässä hämeenlinnalaisille neljännen peräkkäisen tappion. Puheet kriisistä loppuivat lauantaina – HPK voitti perjantaina JYPin ja vei lauantaina Helsingissä HIFK:ltakin pisteen.

– Tampereella pelin jälkeen käytiin hyvähenkinen keskustelu koko joukkueen voimin. Jyväskylässä pelattiin oikein hyvin kymmenen minuutin jaksoa (JYP tuli kolmen maalin takaa hetkeksi rinnalle). Helsingissä meillä oli hyvä nousu kahden maalin takaa ja siellä mentiin jatkoajalle, muistelee HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

– Ilmassa on taas parempaa merkkiä, hän jatkaa.

Lehtosen valmennettava maalivahti Jere Myllyniemi myöntää, että viikonlopun voitot tekivät Kerholle hyvää myös henkisesti.

– Aina on keskimääräisesti mukavampi voittaa kuin hävitä. Tappiputkessa peliin voi tulla jännitystä ja turhaa puristusta. Voitto helpottaa aina, Myllyniemi tuumaa.

Hänen mielestään tappioputki ei kuitenkaan näkynyt HPK:n ilmapiirissä tai pukukopissa.

– Ehkä kopissa keskusteltiin vähän enemmän, mitä meidän pitää tehdä paremmin, jotta suunta kääntyy. Joukkueessa on ollut kuitenkin hyvä ja rento fiilis koko ajan. Kopissa ei ole kiukuteltu. Usko omaan työntekoon meillä on ollut koko ajan.

Myllyniemi ei paljon perusta lehtijutuille, joissa hyvinä hetkinä kehutaan ja tappiopelien jälkeen moititaan.

– En juuri lue lehtiä. Etenkin tappiopelin jälkeen niiden lukeminen kannattaa jättää muille. Itse tiedämme kuitenkin vielä paremmin, mitä olemme tehneet oikein ja mitä väärin.

Omaa alkukauttaan Myllyniemi peilaa samankaltaiseksi kuin joukkueensa.

– Hyvä startti. Sitten pari peliä aika tasaisesti, mutta niissä en pystynyt joukkuetta auttamaan tarpeeksi. Olen itse aika kriittinen. Pikkuhiljaa olen päässyt paremmin peliin kiinni. Takana minulla oli kuitenkin pitkä tauko liigapeleistä. Pelasin edellisen sarjaotteluni ennen tätä liigakautta 4. joulukuuta viime vuonna. Sen jälkeen menin leikkaukseen. Paremmalta tuntuu koko ajan, mutta edelleen meidän on paljon parannettava, jos aiomme menestyä. Itsenikin pitää kantaa joukkuetta paremmin. Suunta on joka tapauksessa oikea, maalivahti miettii.

Myllyniemi, 32, kuuluu nuoren HPK:n kokeneeseen kaartiin.

– Yritän tukea nuorempia pelaajia. Olen kertonut heille virheistä, joita itse tein nuorena pelaajana, jotta heidän ei tarvitsisi tehdä samoja virheitä. Nuorille pelaajille on annettava myös ymmärrystä. Kaikki ei tapahdu hetkessä. On säilytettävä kärsivällisyys ja maltti.

HPK jatkaa Liigaa keskiviikkona kauden kolmannella kotiottelullaan. Vastaan luistelee Espoon Blues, jolla on alla myös kohtalaisen vaikea alkukausi.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa ottelua. Meidän on oltava valmiina keskiviikkoiltana – siis todellakin valmiina. Meitä vastaan tulee nälkäinen ryhmä korjaamaan omaa suoritustasoaan, Lehtonen sanoo.

Uransa alkuvaiheissa Bluesissakin torjunut Myllyniemi ei kovin hyvin tämän kauden Bluesia tunne.

– On se aika tuntematon itselleni. En ole Bluesia paljon päässyt katselemaan.

Blues pelasi tiistaina kotiottelun JYPiä vastaan.

– Uskon, että meillä on illalla telkkari päällä. Vähän voin katsella, mitä siinä pelissä tapahtuu, ennakoi Myllyniemi tiistaina iltapäivällä.

Bluesin kokoonpanossa on liuta Hämeenlinnassa hyvinkin tuttuja pelaajia. Joukkueen 21-vuotias puolustaja Juuso Vainio on Kerhon kasvatti. Hän siirtyi Espooseen täksi kaudeksi. Vainio on pelannut kaikki Bluesin tämän kauden ottelut. Ennen tiistai-iltaa saldo näytti lukemia 0+1=1/–2. Peliaikaa Vainiolle on tullut keskimäärin 17.23.

Eero Somervuori oli Vainion tapaan viime kaudella HPK:n liigajoukkueessa. Hänen kuuden ottelun saldonsa oli 0+2=2/–6.

Armoton yrittäjä Jari Sailio kuului HPK:n kevään 2007 mestarijoukkueeseen. Hänen kauden pistetilinsä on vielä avaamatta.

Ville Korhonen on ollut Bluesin paras maalintekijä. Hän teki kuudessa ensimmäisessä ottelussa kolme maalia. Joukkueen pistepörssin odotettu kärkimies on kuitenkin Kim Hirschovits saldollaan 0+4. HäSa

Asiasanat

Menot