Uutiset

Krimin ampumisen uhrien määrä nousee - Putin syyttää tapahtuneesta globalisaatiota

Krimin niemimaalla oppilaitoksessa eilen tapahtuneen ampumisen kuolonuhrien määrä on noussut 20:een, kertovat viranomaiset. Lisäksi iskussa kuoli epäilty 18-vuotias tekijä, joka ampui itsensä. Haavoittuneita on venäläismedian mukaan yli 50.

Venäjän viranomaiset ovat jatkaneet tänään joukkoampumisen tutkintaa. Krimin niemimaan johtajan Sergei Aksjonovin mukaan pyrkimyksenä on selvittää, mikä sai 18-vuotiaan nuorukaisen avaamaan oppilaitoksessa tulen ja räjäyttämään kotitekoisen räjähteen. Räjähde aiheutti monille oppilaille pahoja vammoja, ja joiltakin jouduttiin amputoimaan raajoja.

Aksjonovin mukaan epäilty tekijä vaikutti ulospäin kelpo nuorelta.

– Me emme voi käsittää, hän sanoi.

Entinen tyttöystävä kertoi kuitenkin venäläisille tiedotusvälineille, että nuorukaista oli kiusattu ja tämä oli sanonut suunnittelevansa kostoa.

– Hän saattoi sanoa, että oli menettänyt uskon ihmisiin, kun luokkatoverit nöyryyttivät häntä siitä, ettei hän ollut niin kuin muut, 15-vuotias Zlataksi nimetty tyttö kertoi RT-televisiossa.

Tapahtumapaikalla Kertshin kaupungissa ihmiset ovat muistaneet ampumisen uhreja muun muassa kukkasin ja hiljaisin hetkin. Surmansa sai 15 oppilasta ja viisi opettajaa.Putin: Mallia Yhdysvalloista


Presidentti Vladimir Putin kommentoi ampumista Sotshissa sanomalla, että tapahtunut on seurausta globalisaatiosta, internetistä ja Yhdysvalloista otetusta mallista.

– Kaikki alkoi traagisista tapahtumista yhdysvaltalaisissa kouluissa, Putin sanoi.

– Me emme luo terveellistä internetsisältöä nuorille ihmisille, ja se johtaa tällaisiin tragedioihin.

Paikallisessa mediassa isku otsikoitiin Venäjän Columbineksi viittauksena Yhdysvalloissa vuonna 1999 tapahtuneeseen kouluampumiseen, jossa kuoli yhteensä 15 ihmistä.
Asiasanat