fbpx
Uutiset

Krimin oppilaitosiskussa 19 kuollut ja kymmeniä haavoittunut - uhrit kuolivat ampujan luoteihin

19 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Krimin niemimaalla sijaitsevan Kertshin kaupungin oppilaitokseen tehdyssä iskussa, paikalliset viranomaislähteet kertovat. 39 ihmistä on yhä hoidettavana sairaalassa.

Viranomaiset kertoivat julkisuuteen ensi alkuun, että oppilaitoksen ruokalassa olisi räjähtänyt pommi. Myöhemmin tapahtumaa kuvattiin joukkoampumiseksi, ja kaikkien uhrien kerrottiin kuolleen ampumahaavoihin.

Venäjän tutkintakomitean mukaan iskun tekijä oli 18-vuotias. Krimin niemimaan johtaja Sergei Aksjonovin mukaan hän oli neljännen vuoden opiskelija, joka ampui itsensä iskun päätteeksi.

Komitea kertoo, että tässä vaiheessa tekoa tutkitaan joukkosurmana. Aiemmin viranomaiset ilmoittivat, että tutkintanimike on terroriteko.Opiskelijat hyppivät pakoon ikkunoistaMonien uhreista on kerrottu olevan oppilaitoksen opiskelijoita. Isku tapahtui ennen puoltapäivää paikallista aikaa.

Komsomolskaja Pravda on haastatellut tyttöä, joka kertoo olleensa oppitunnilla, kun alkoi kuulua pamauksia.

– Aloimme juosta, hyppiä ikkunoista. Raapaisin käteni, itkevä tyttö kuvaili.

– Pääsimme sisäpihalle, ja minuutin päästä kaikki räjähti. Lasit lensivät, alkoi ampuminen. Juoksin ja näin, että pojat vain kaatuvat, verta lensi kaikkialla.

Tyttö kertoi, että myös vieressä juossut ystävätär kaatui eikä enää hengittänyt. Tyttö ei ole nähnyt häntä sen jälkeen.

https://www.kompravda.eu/daily/26896.4/3940355/

Asiasanat

Menot