Uutiset

Krista Pärmäkoski hiihti prologin SM-kultaan

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski otti lauantaina uransa viidennen yleisen sarjan suomenmestaruuden maastohiihdon SM-kisoissa Taivalkoskella. Pärmäkoski oli naisten perinteisellä 3,75 kilometrin prologilla 9,6 sekuntia nopeampi Vieremän Koiton Kerttu Niskasta. SM-pronssille ehti Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen (-17,5 sekuntia) reilun viidentoista sekunnin erolla neljänneksi sijoittuneeseen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monoseen.

HlHS:n maajoukkuehiihtäjä Monosen puhti ei olisi välttämättä lauantaina parempaan riittänyt.

– Ehkä olisi pitänyt alussa lähteä kovempaa, mutta en vain jaksanut. Kristaan tuli taas hirveä ero tällaisella matkalla ja se tietysti harmittaa. Ei kuitenkaan mahda mitään, se on mikä se on, enkä kovempaa jaksanut, Mononen mietti.

Taivalkosken SM-kisaviikonloppu huipentuu sunnuntaina naisten osalta kymmenen kilometrin vapaan tyylin takaa-ajokilpailuun. Mononen elättelee vielä pieniä toiveita siitä, että sijoitus voi parantua.

– Katsotaan vähän, miten kilpailu lähtee liikkeelle ja tuleeko meille jonkinlainen ryhmä, jolla lähteä ajamaan takaa. Viisitoista sekuntia yksin hiihdettynä on aika paljon, mutta Ritu (viidenneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen) lähtee kymmenen sekuntia minun jälkeeni. Jos kaikki osuu kohdilleen, ei ero ole mitenkään mahdotonta saada kiinni, Mononen aprikoi.

HlHs:n Anni Kainulainen vaikutti hämeenlinnalaisseuran urheilijoista tyytyväisimmiltä. 23-vuotias hiihtäjä ylsi lauantaina uransa parhaaseen aikuisten henkilökohtaiseen SM-sijoitukseen.

– Harmittavan lähelle jäi sijoittuminen kymmenen joukkoon, mutta olen tähänkin hiihtoon todella tyytyväinen. Siitä on hyvä lähteä sunnuntain takaa-ajoon, Kainulainen iloitsi.

Kymmenen sakkiin sijoittuminen on ollut Kainulaisella tavoitteena tällä kaudella.

– Sitä lähden tavoittelemaan myös sunnuntaina, mutta matkaan lähtee kyllä aika kovia vapaan hiihtäjiä. Pitää katsoa, mikä on päivän fiilis, hän mietti.

Kainulainen ja lauantaina sijalle 12 sijoittunut hämeenlinnalaisten Maija Hakala lähtevät takaa-ajoon kymmenyksien erolla. Joukkuetaktiikkaa ei henkilökohtaisessa kilpailussa todennäköisesti nähdä.

– Emme ole vielä mitään jutelleet, mutta uskon että Maija lähtee aika kovaa liikkeelle. Yritän pysyä siinä sitten mukana, Kainulainen sanoi.

Hakala oli samoilla ajatuksilla.

– Jos pääsen yhtään omalle tasolleni, on meillä ollut aika iso ero tällä kaudella vapaalla, eikä Annista varmaan olisi minulle hyötyä. Toki se riippuu siitä, millaiset sukset meillä kummallakin on. Jos alussa pystyisin iskemään Kaisan (kymmenenneksi sijoittunut Mäkäräinen) peesiin ja pysymään siinä. Siinä pystyisin yrittämään nousua ylemmäksi, mutta hänen peesinsä voi olla liian kova itselleni, Hakala pyöritteli.

Omaan lauantain kilpailuunsa Hakala ei ollut laisinkaan tyytyväinen. Kahdestoista sija oli ihan jotain muuta kuin hän odotti.

– Aina ei voi onnistua. Tänään ei ollut hyvä päivä. En ole kovin tyytyväinen, mutta kuudenteen sijaan ei ole ihan kauhea ero. Kai siitä pystyy sunnuntaina jatkamaan taistelua, hän pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic