Uutiset

Krista Pöllänen keilasi kultaa

Lahden Sirkkuja edustava Krista Pöllänen keilasi naisten Suomen mestariksi Tapiolassa lauantaina pelatuissa finaaleissa. Kahden sarjan loppuottelussa hän kukisti niukasti helsinkiläisen Mercur seuran Heidi Mannisen pistein 455- 446. Manninen johti ensimmäisen sarjan jälkeen 56 pisteellä. Pöllänen kuitenkin toisti viimevuotisen temppunsa, voitti toisen sarjan pistein 257-192 ja uusi mestaruutensa.

Turengin Kiilaa edustavat Sonja ja Jenni Mäkelä sijoittuivat finaalissa sijoille kuusi ja seitsemän.

Mäkelän sisarukset, jotka voittivat parikilpailun Suomen mestaruuden, aloittivat finaalin sijoilta kolme ja neljä. Finaaleissa keilattiin ensin kuusi sarjaa siten että alkukilpailun pisteet otettiin huomioon, jonka jälkeen kahdeksan parasta jatkaisivat. 14 sarjan tulosten jälkeen Sonja Mäkelä oli seitsemäs ja Jenni kahdeksas.

Jatkossa pelatussa kahdeksan sarjan round-robin osiossa Jenni voitti peleistään viisi ja Sonja neljä. Molemmat paransivat sijoitustaan yhdellä pykälällä, mutta kolmen parhaan jatkopeleihin kummallakaan ei ollut asiaa.

Pöllänen, joka lähti finaaleihin sijalta 11, nousi tässä vaiheessa kilpailun johtoon ja ansaitsi näin suoraan paikan loppuotteluun. Välierässä kohtasivat toisena ollut Porin Giantsin Mari Nurmilo ja kolmanneksi sijoittunut Heidi Manninen. Kahden sarjan välierässä Manninen jätti Nurmilon aseettomaksi keilaamalla sarjat 246 ja 249. Näin yhteistuloksella 495-461 Manninen selvitti itsensä loppuotteluun.

Loppuottelukin alkoi Mannisen komennossa. Hän voitti ensimmäisen sarjan pistein 254-198.

Pöllänen on kuitenkin tiukoissa tilanteissa aina parhaimmillaan. Sen hän osoitti jo viime vuoden loppuottelussa, jolloin Minna Mäkelä johti ensimmäisen sarjan jälkeen samansuuruisella erolla mutta Pöllänen nousi takaa mestariksi. Ja saman hän toisti tänäkin vuonna. Viimeiseen ruutuun heitetty kahdeksas perättäinen kaato takasi niukan mutta riittävän eron yhteispisteissä ja samalla toisen perättäisen Suomen mestaruuden.

-Kymppiruutuun mennessäni sanoin itselleni ”jos haluat voittaa tarttis tehdä kaato”. Minulla on tapana keskittyä vain yhteen asiaan heiton aikana, nyt se oli se, että täytyy pitää katse radassa, Pöllänen kuvaili ratkaisevaa heittoa.(HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020